Hoppa till sidans innehåll
  • DSC_0076Foto:
  • DSC_0177Foto:
  • DSC_0198Foto:
  • DSC_0251Foto:
  • DSC_0278Foto:

Särskjutning om guldet i damfinalen

06 JAN 2017 17:25
Det bjöds på högsta dramatik under andra dagens finalpass på Swedish Cup i Sävsjö skyttecenter. Inte minst i damfinalen.
  • Uppdaterad: 06 JAN 2017 20:37

Återigen var det en damfinal innehållande sex nationer, och försvarade de blågula färgerna gjorde återigen Lotten Johansson, Ramselefors. Dessvärre föll återigen på "pallstrecket" och placerades som fyra med 0,3 i sur marginal.

Ledaren in till finalen Rikke Maeng från Danmark (416,1) höll ut ett steg längre och nådde bronspallen. Kvar Pooja Ghatkar från Indien som syntes gå mot en ny klar seger och utmanaren Malin Westerheim, Krapfoss och Norge.

9,7 gav segern i "shoot-off"

Malin avslutade dock på ett otroligt sätt med höga tior på slutet. 10,9 i näst sista och sen ställninegn 249,5 mot 249,5 efter summering gjorde att jublet bröt ut. Särskjutning eller "shoot-off" som det heter internationellt fick tillgripas.

Väl där visade sig dessa stålkvinnor helt plötsligt mänskliga. Malin vann det avgörande skottet med 9,7 mot 9,3.

Skyttegymnasiets finalfest

Damjuniorernas final såg inledningsvis ut som en nordisk landskamp, men slutade med ett triumftåg för hemmaskyttarna. Alla tre på pallen har hemmaplan i Sävsjö skyttecenter och fyran Johanna Andersson, Dalstorp, har två systrar som gått på Aleholm.

Louise Nilsson från Sjuhäradsbygden intog bronspallen och med ett skott kvar hade Emilia Bédoire, Filipstad, krympt avståndet till ledande Isabelle Johansson, Anderstorp, ända till 0,2 poäng.

Då satte Emilia in stöten och klev förbi gårdagens vinnare Isabelle med 246,6 (nytt finalrekord igen), mot 245,9.

- Det känns bra. Finalen var lite nervös, men det var bra att vi visade att Sverige är ett vinnarland, sa en glad Emilia direkt efter finalen.

Överlevaren Dane Sampson vann igen

Gårdagens segrare Dane Sampson låg illa till redan tidigt i herrfinalen. Jämväl lyckades han överleva gång på gång då andra sköt bort sig. Bäste svensken Karl Olsson, Eskilstuna, drog exempelvis en 8,6 som spelade australiern rakt i händerna. Kalle blev fyra, medan Jörgen Persson, Fältjägarna, föll ur som sjua.

Trean Juho Kurki, Finland, och tvåan Oyvind Solbrekken Flatla, Kisen i Norge, råkade ut för samma sak. Dane Sampson vann igen och summerades till 247,8 poäng mot 246,6 dito för norrmannen.

Anders tog medalj andra dagen i rad

Herrjuniorfinalen blev till en riktig nordenrysare. Bäste svensk för andra dagen i rad blev Anders Henricsson från Tyresö. Gårdagens silver följdes upp med en bronspeng.

- Känns bra, har haft två bra finaler. Har haft lite puls men ändå kontroll, sa en nöjd Anders direkt efter finalen.

Han fick återigen se sig besegrad av av Henrik Larsen, Krapfoss, som i finalsteget besegrade Cristian Friman, Esbo, med 251,0 poäng mot 248,3 dito.

Swedish Cup avslutas imorgon lördag med den tredje tävlingsdagen, då "bästa skytt" också skall utses i respektive klass och disciplin.

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link