Hoppa till sidans innehåll
Per Sandberg vann herrarnas 50m 60 skott liggande.

Nytt Svenskt Juniorrekord

2017-05-29 21:53
Vädret slog om, men skyttet höll hög klass.
  • Uppdaterad: 2017-05-30 00:10

6o skott liggande:

Emanuel Söderlund, Kristinehamn Skf, hade en fantastisk skyttehelg. Tog helgens första seger i 3x40 50m för juniorer på lördagen som vi kunnat läsa om tidigare. För att under söndagen sätta ny fart mot nästa seger i finalen på 60 skott liggande. Och det är inte nog med en seger. Det luktar nytt svenskt juniorrekord i finalen. Dock måste det godkännas först, så allt har gått rätt till.

 

 

I seniorfinalen blev det en kamp mellan dansken Kenneth Nielsen och Per Sandberg, Gimo, (översta bilden). Långt in i finalen hade Kenneth ett grepp om segern. Men det vände när Per fick till hela 21.6p under enkelskotten, med 4 omgångar kvar. Ett ryck som han höll hela vägen in i mål. Klubbkompisen Andreas Jansson var nära att fixa en dubbel till Gimo. Men ett skott i slutskedet hade mer att önska och förstörde hans chanser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

50m 3x20

Under dam och damjuniorernas skjutning, växlade vädret. Från att ha varit högsommarvärme, kom en kraftig regnskur in. Vilket förde med sig en lättare och klarare luft.

Anna Normann (till vänster), I16/Lv6, tog hem segern genom ett skytte som höll en hög och jämn nivå bland damerna.

Hos damjurniorerna var det en riktigt jämn tillställning mellan Louise Nilsson, Sjuhäradsbygden, och Malin Stafås ifrån Skoga Ekshärad. Louise sköt tidigt till sen en betryggande ledning både i knä och liggande. En ledning som Malin tog in poäng för poäng i stå. Dock kom det en liten miss i näst sista skottet som gjorde att Malin inte kunde få till den där pulshöjaren inför sista skottet. Louise gjorde inga misstag och höll ihop skyttet ända in i kaklet.

 

300m

För herrarna såg topp två ut nästan som man satt ett karbonpapper på resultatlistan oavsett om det var liggande eller ställning som genomfördes. Karl Olsson, Eskilstuna, och Stefan Ahlesved från Karlstad-Ulvsby har haft och kommer ha många duster även i framtiden. Under lördagens 60 ligg sköt båda fantastiskt bra. Stefans 39 innerträff mot Karls 31 räckte inte, när det till slut skulle visa sig skilja ett enda poäng till Karls fördel. I 3x40 distanserade Karl motståndarna med ett riktigt toppresultat, 1175p. Stefan fick till slut en efterlängtad seger i standardgevär.

För damerna blev det också poängdrama i 60 liggande, mellan Marie Enqvist, Eskilstuna, och Elin Åhlin, Bälgviken. Elin tog ledningen direkt, en ledning som blev kortvarig när Marie utjämnade i andra serien. Marie gled ifrån och när två serier återstod, som hon sen aldrig släppte.

I 3x20 fick Elin hårdast motstånd av den utpräglade 50m skytten Linda Olofsson, Kinneved. Dock blev det aldrig riktigt spännande, utan Elin var i en klass för sig.

 

 

Fotografer: Jelena Ignjatovic, Benny Johansson & Patrik Johansson

Skribent: Patrik Johansson
Epost: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link