Hoppa till sidans innehåll
  • DSC_0007Foto:
  • DSC_0006Foto:
  • DSC_0020Foto:
  • DSC_0004Foto:
  • DSC_0032Foto:
  • DSC_0038Foto:
  • DSC_0023Foto:

Laget till korthållslandskampen uttaget

2017-06-10 17:03
Det svenska laget till den nationella korthållslandskampen mot Danmark i Ystad tredje helgen i augusti är nu uttaget. Detta skedde lördagen 10 juni på Kronobergshed norr om Alvesta.
  • Uppdaterad: 2017-06-12 09:50

Den väl inbäddade 50-metersbanan på Heden visade sig som ofta på den snälla sidan rent vindmässigt. Det enda störande momenten kunde möjligen vara regnet i början av dagen, även om det då sköts riktigt bra resultat. Johny Vadebo från Helsingborg inledde exempelvis med 199 poäng.

- Ska vimplarna stå så här stilla hemma i Halmstad, då får jag fästa en blyklump i botten på vimpeln, konstaterade ATR-ansvarige Michael Normann, som även i övrigt godkände banan.

Först ut i varje omgång var liggandeskyttarna och här summerades såväl seniorvinnaren Johan Yngveson från Gammalstorp som veteranvinnaren Johny Vadebo till 638 poäng.
- Har alltid en oerhört god känsla när jag kommer till Kronobergshed. Den känns alltid lättskjuten och det syns väl på resultaten idag. Ibland är det skönt att slippa vinden, i Helsingborg blåser det alltid på vår bana, sa Johny.

När det var dags för ställningsfinalerna konstaterades ännu en gång hur jämnt det kan bli, trots att skyttarna avverkat en svensk grundomgång (20 skott) och en dansk grundomgång (30 skott) följt av en nationell svensk final. I seniorfinalen skiljde enbart en enstaka poäng mellan sjätte och sjunde placering, och i juniorfinalen var motsvarande placeringar helt lika inför sista skottet.

Vann seniorkampen gjorde Johan Yngveson, Gammalstorp, i klar stil med 610 poäng mot 604 dito för de närmsta skyttarna. I juniorfinalen vann Andreas Christensson, Vellinge, sedan han i finalens ståendeskott spurtat förbi Emelie Johansson, Christianstad (601 mot 599).

För många skyttar är uttagningen till nationella landslaget ungefär lika viktig som ett SM, särskilt om man inte skjuter de internationella programmen.
- I och med att vi skjuter juniorer, seniorer och veteraner ihop i ett lag blir det en trevlig helg där man lär känna varandra. Det är en viktig landskamp för det nationella skyttet, fastslår Johny Vadebo, med några års rutin i sammanhanget.

Lagledarna Margareta Ekberg-Emilsson och Magnus Gustafsson hade en del att klura på, främst när det gäller seniorlagen liggande kontra stående, men kunde ändå relativt snabbt presentera truppen:

U 24: Andreas Christensson, Vellinge, Emelie Johansson, Christianstad, Robbin Torstensson, Falköping, Albin Möller, Mönsterås, Niklas Jogmark, Furulund och Dennis Oscarsson, Furulund.

Seniorer, ställning: Johan Yngveson, Gammalstorp, Martin Smedenborn, Åker-Länna, Viktor Webeklint, Furulund, Cecilia Lindberg, Aspö, Andreas Lindell, Össjö och Göran Yngvard, Barkåkra-Hjärnarp.

Seniorer, liggande: Henrik Bengtsson, Svedala-Börringe, Ingemar Månsson, Helsingborg och Håkan Hertzman, Karlslunda.

Veteraner: Johny Vadebo, Helsingborg, Michael Normann, I16/Lv6 och Ingemar Hall, Svedala-Börringe.

Resultatlista återfinns i Tävlingskalendern (IndTA) och på arrangören Alvesta SF:s hemsida.

Vi önskar skyttarna lycka till i Landskampen mot Danmark, på "hemmaplan" (flaggan är röd/gul) i Ystad.

Gevärssektionen

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link