Hoppa till sidans innehåll
 • DSC_0047Foto:
 • DSC_0024Foto:
 • DSC_0029Foto:
 • DSC_0014Foto:
 • DSC_0009Foto:
 • DSC_0013Foto:
 • DSC_0043Foto:
 • DSC_0031Foto:
 • DSC_0021Foto:
 • DSC_0038Foto:

Michael Svensson tog sin första SM-titel

2017-07-28 19:46
Han har stått på pallen och tagit emot medaljer i föreningslag och distriktslag. Men SM-guldet i korthåll fält vid Ymsen utanför Mariestad var det första individuella för Michael Svensson från Finspong SG. Han var också ensam om maximala 42 träffar.
 • Uppdaterad: 2017-07-28 22:06

Fältrundan i terrängen vid Ymsen var en ”redig” fältrunda i terräng – trots närheten till Mariestads skjutbana – och lagom avvägd. Ganska snäll och inbjudande de fyra första stationerna, för att bli lite mer utslagsgivande de tre sista. Och visst är det optimalt, när en skytt skjuter fullt?

-Jätteskoj. Inte så väntat, men kul. Det var en snäll inledning, men sen ska man ha lite tur också, säger Michael ödmjukt efter prisutdelningen på Lövsjötorp på fredagskvällen.

Han var ensam om 42 träffar, men följdes av fem skyttar på 41 träffar, särskjutande om övriga medaljer.

-Detta är jättestort för mig. Ändå har jag min favoritdisciplin kvar, det är korthåll liggande som vi skjuter imorgon, avslöjar Michael, som utöver korthållet brukar hinna med ett par 6.5-fältskjutningar varje vinter.

I skiljeskyttet om fem skyttar drog Sofie Wetter från Arboga längsta strået med 11 träffar av 12 möjliga. Hon följdes närmast på bronspallen av Jan Wallerström, Ununge, med 10 träffar.

Donalds 17:e guld

Bland veteranerna fick Donald Johansson från Ale och Lars Gunnar Hedström, Trosa-Vagnhärad, särskjuta om guldet sedan båda summerats till 41 träffar. En omgång där Donalds rutin avgjorde till 10-9. Om bronspallen vann Åke Arbrink, Rosersberg, särskjutningen mot Leif Edvidsson, Kristinehamn, med 11-8 sedan båda summerats till 40 träffar.

-Det var en riktig fältrunda, men jag hade inga större förhoppningar. Sköt så jäkla illa i Ramsele, förklarar Donald och analyserar skyttet.

-Varmt men inte så farligt eftersom vi gick mycket i skogen. Sköt på slutet då det började blåsa och några gånger högg vinden tag i bössan, men jag lyckades ställa bra i sida.

Den nya RM-klassen

Sölve Pihl såg till att det blev ett andra guld till Finspong. Detta i RM-klassen som gjort möjligt för veteraner att vara med i enbart liggande. Han summerade till 40 träffar mot 36 respektive 35 för pallkompisarna Lennart Högenberg, Hajom, och Bertil Omark, Kuivakangas.

I RM-klass 15 toppade Nicklas Eriksson från Kristinehamn med 42 träffar. Han följdes av Martin Blombäck, Piteå, och Casper Fredriksson, Ramselefors.

RM-klassen 17 vann Zandra Jönsson-Pettersson från Roasjö med 41 träffar. Hon följdes närmast av Gustav Magnusson, Ålem, och Emil Svensson, Össjö.

Mycket Halland i lagkamperna

Halland hade en väldigt bra dag i Mariestadsterrängen. Seniorlaget vann närmast före arrangörsdistriktet och Värmland, veteranerna närmast före Västmanland och Södermanland.

Bland föreningslagen klippte däremot Ale från Norrbotten guldet före hallandsklubbarna Falkenberg och Varberg.

 

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link