Hoppa till sidans innehåll
  • GP2017_Lördag-1Foto: Torbjorn Hedin

Sweden GP avgörs på Stockkumla

2017-08-12 23:50
Sommaren börjar lida mot sitt slut, vilket betyder att det äntligen är dags för finalen i årets Grand Prix tävling. Denna gång är det inte traditionella Göteborg som gäller, utan finalen hålls på Stockkumla Skyttecentrum i Västerås.
  • Uppdaterad: 2017-08-14 22:45

Finalen drog igång med ställningar på 300 meter i fredags eftermiddag. Dagens vinnare där blev Anna Normann från I16LV6 på 3x20 och Stefan Ahlsved Karlstad Ulvsby skytteförening på 3x40. Under lördagen fortsatte tävlingarna. I liggande på 300 meter kammade Marie Enqvist från Eskilstuna hem vinsten och därmed hela GP-serien i den grenen. En likadan dubbelseger gjorde Per Sandberg, från Gimo, i herrarnas 60-ligg på 300 meter.

Finsk triumf på 50 meter

På 50 meter blev det i dagens tävling Finskt övers på pallen efter att herrarnas skjutit klart sin ställningsmatch. Det var Joni Stenström som plockade hem guldmedaljen och kommenterade nöjd efteråt att ”Det var den bästa finalen jag skjutit. Jag sköt bra i stående, men är nöjd med helheten.” Sen tillägger han efteråt att ”Det är ju alltid roligt att vinna över svenskarna.” Tvåa blev Karl Olsson och trea Björn Bergström från Krokek, efter att ha skjutit två särskjutningsskott innan han åkte ut efter en fin insats.

På 50 meter har arrangörerna dessutom valt att lägga in finaler för damer och damjuniorer, även om dessa går utom tävlan för GP-tabellen. Vann i damernas final gjorde Arbogaskytten Sofie Wetter, som beskriver sin finalskjutning med orden

”Det kändes bättre än i grundomgången. Jag fick ordning på ljuset som skapat problem i grunden, och då kunde jag behålla lugnet bra.  Sen så var det kul att tjejerna äntligen fick skjuta final. Det behövs om vi ska få sporten jämställd och jag tror även att det kan vara bra för tävlingens status.”

Lördagen avslutades med grillkväll

Vann i damjuniorernas final gjorde Agnes Svedberg från Björksta som själv varit med och lobbat för en finalskjutning. ”Jag tycker det borde vara en självklarhet att alla klassen skjuter finaler, det är både roligt och bra träning” sa en nöjd skytt efter att sista finalskottet var avlossat. Dagen avlutades med prisutdelning, där vinnarna i finalerna fick var sin distriktsmedalj från Västmanland, samt hederspriser och de traditionella GP-stipendierna. Därefter var det ca tjugofem personer som stannade kvar på grillkväll med fina köttbiffar och smakfulla revbensspjäll. Samt en del prat och skratt såklart.

Text: Agnes Svedberg

Foto: Torbjörn Hedin

Skribent: Agnes Svedberg / MS publ.
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link