Hoppa till sidans innehåll

Utmanande vind i Sydsvenskt Kpist-mästerskap

2017-08-08 11:58
Vinden blev den stora utmaningen när Sydsvenskt mästerskap (SSM) Kpist avgjordes på Dagstorp-Lilla Harries trivsamma fina skjutbana, som ligger väl inbäddad i det starkt kuperade landskapet.
  • Uppdaterad: 2017-08-08 11:59

 Kanske var det landskapet som hjälpte till att skapa extra tryck, när de kraftiga vindbyarna svepte fram och gjorde t.o.m. liggandeskyttet ostadigt. Strax efter kunde vinden upplevas högst beskedlig.

På grund av ändrad användning av omgivande åkermark, kunde inte fältskyttet genomföras som planerat. Arrangören Svalövs skytteförening, med Kurt Nilsson som banläggare, valde att se vilka möjligheter som fanns och lyckades lägga merparten av fältskyttet på skjutbaneområdet.  M.a.o. det går alltid att hitta lösningar om problemen läggs åt sidan.

Högtidshelg med flerfaldiga mästare

SSM innebär en riktig högtidshelg för Kpistskytte i Skåne, Blekinge, Halland och Småland, med fältskytte under lördag och banskytte söndag. Förutom utmärkt gemenskap, blir detta även ett steg i uppladdningen inför SM, som f.ö. i år har samma förening som huvudansvarig arrangör.

Årets mästare har samtliga haft lyckan med sig i tidigare SSM, där banskyttet startade 1994 och fältskyttet 2001. I det inledande fältskyttets seniormästerskap blev det nu en sjätte seger för Hans-Eje Johansson, Grimeton på fantastiska 59 träff av maximala 60, 1 träff före Lars-Olof Gerhardsson, Löftadalen. Veteranmästare blev Jonny Olsson, Hässleholm på 58 träff och han tog därmed sin femte veteranseger.

Banskyttets seniormästare blev för femte gången Lars-Olof Gerhardsson, Löftadalen på 392 poäng och Veteranmästare blev Lars Lennartsson, Löderup på 391 poäng, som därmed tog sin åttonde seger totalt (sen och vet).

Kompletta resultatlistor och övrig information finns i SvSF:s Tävlingskalender.

Text och bild: Lars Lennartsson

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link