Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskan 2.0

26 FEB 2018 18:25
I helgen genomfördes finalen av Allsvenskan 2.0 för andra gången. Några lag var med redan förra året och en del var med för första gången men allas samlade tankar efteråt var densamma.....
  • Skapad: 26 FEB 2018 18:25

..vi måste vara med igen, det här är ju jättekul. Kul med en lagtävling. Dessutom så gjordes ett lite test med att återgå till att skjuta med heltalsberäkning. Nästan samtliga skyttar tyckte att det var bättre både i grund likväl som i final med heltalen. De flesta reflektionerna gjorde gällande att upplevelsen var att det blev jämnare matcher och allmänt roligare.

Hur gick det då? 
De nio lagen delades in i två olika grupper för att mötas inbördes med fem lag i ena gruppen och således fyra i den andra. När grundomgångarna var avklarede var det dags för finalerna. Segrarna i respektive grupp möttes i guld silvermatch och tvåorna i grupperna fick mötas i match om tredjeplatsen. Både björkstas lag bestående av Ludvig Wässman, Oscar Wässman och Håkan Persson samt Lag Smålaäningarna med Sabina Fagerlund, Hanna Göransson och Nora Olsson blev två i sina respektive grupper och fick således mötas i en mycket jämn match som slutade med siffrorna 60-60. Efter en enda särskjutningsomgång blev Björkstas lag klara för tredjeplatsen och ett presentkort om 1000:-.
I guldmatchen möttes Bergas lag med Linn Mauritzson, Lucia TerHarkel samt Hanna Mauritzson och Lag Supermix bestående av skyttarna Alva Hultgren, Mikaela Alexandersson och Jonas Löfgren. Efter de 20 skjutna finalskotten som skjuts skott för skott på 50 sekunder var det klart att lag Supermix är segrare  med siffrorna 73-47 i årets Allsvenska 2.0 och fick med sig ett presentkort på 3000:- med sig hem. Berga var nästan lika glada över sina 2000:-.

Till nästa år hoppas vi på ännu större uppslutning.

Skribent: Patrik Hjortskull
Epost: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link