Hoppa till sidans innehåll

Decimaldramatik

06 MAJ 2018 22:17
När Sweden GP avslutades fick Trollhättebygden beröm för sitt arrangemang.
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2018 22:20

En förening som utvecklats i rätt riktning från när de första gången tog sig an tävlingarna. Då med minimal kunskap om sportskytte, till att idag känna sig trygga i vad de gör, även om det alltid finns utvecklingspotential i alla föreningar. 

Den här tävlingen var lite speciell för föreningen, det beslutades under möte att årets Sweden GP blir det sista, åtminstonde för ett tag framöver. Och vilken helg det blev som avslutning. Även om skjutbanan är känd för vinden och det kalla klimatet. Värmde solen båda dagarna, vilket gjorde att söndagen var riktigt behaglig även inne i skjuthallarna. 

 

50m

Dagens tävlingar bestod enbart av liggande ställning på 50m. Efter nya regler består den här delen av sportskyttet enbart av en grundomgång och inga finaler. Först ut för dagen var juniorerna. Viktor Klemmedsson hade en kämpig dag, fick inte till sitt skytte som han brukar bjuda på. Den växlande vinden gjorde säkert sitt för att utmana skyttarna. För när deras skjutning var över visa det sig att Viktor lyckats ta hem förstaplatsen i sin klass.

Bland damjuniorerna fanns det en skytt som stack ut, och det rejält. Liggande skjutning består av sex stycken 10-skottsserier. Malin Stafås, Skoga-Ekshärad, hade högst resultat i samtliga. Ett imponerande skytte ledde till en seger med över 15p marginal, och dagens näst högsta resultat.

Några damer hade värmt upp med skjutning på 300m innan klev in för sitt liggande skytte. En som kämpade med ryggproblem under lördagen, hade vaknat som en helt ny människa under söndagen. Linda Olofsson höll ihop skyttet väl, även om det inte var för henne ett toppresultat blev det ändå en seger. Marie Enqvist klarade andraplatsen med en tiondel tillgodo på Sofie Wetter, Arboga.

När herrarnas omgång var klar hade vi 9 skyttar inom 2.2p. Två av dessa kom från våra grannländer. Kjell Roar Livold från Norge, är en stabil skytt som alltid finns med i toppen. Det var inget undantag i årets Sweden GP. En human inledning tycktes vända när han mitt i serien drämde till med dagens näst högsta 10-skottserie på 105.1p (Per Sandberg, Gimo, 105.2p). Och många trodde att nu skulle de andra få svårt att hänga med. Men Stefan Ahlesveds jämna skjutning förde honom upp till en andraplats. För dagens högsta slutsumma stod Sebastian Myhr för. Kvibergsskytten hade marginalerna på sin sida och vann med ett par decimalers marginal.

 

300m

I gårdagens lilla rapportering nämndes en sprudlande glad skytt. Denna skytt var Linda Olofsson från Kinneved. Trots hennes ryggproblem och en provisorisk ombyggde bana för att underlätta att se sin monitor, tog hon ändå hem segern i 60 skott liggande. Tätt följd av Marie Enqvist, Eskilstuna, och Elin Åhlin, Bälgviken.

För herrarna blev det helt jämnt. Både Johan Gustavsson, Bromma-Solna, och Stefan Ahlesved, Karlstad-Ulvsby, slutade på totalsumman 596p. Då fick man börja räkna innertior. Johan Gustavsson kunde till slut sträcka händerna i skyn med marginalen av 37 innertior mot 34.

3x20 standardgevär var lördagens sista skjutning. Karl Olsson, Eskilstuna, hade en riktigt tuff helg där det var tänkt att han skulle delta i 5 skjutningar, nu blev det 4. Hans andraplats här blev hans bästa i den här disciplinen . Stefan Ahlesved är just nu kungen i ställning 300m, segrade både i standardgevär och under söndagen även i frigevär 3x40. Söndagens enda skjutning i den här hallen var just 3x40 för både dam och herr. Efter reglerna för skjutprogrammet ändrats är det här en nyhet för damerna som också ska skjuta det långa programmet. Elin Åhlin, Bälgviken, är en riktigt stabil skytt som håller i längden. Hennes seger här var inte oväntad, och har en god marginal till Jenny Vatne från Norge.

 

En av dagens vinnare. Sebastian Myhr, Kviberg. 50m 60skott liggande.

Skribent: Patrik Johansson
Epost: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link