Hoppa till sidans innehåll

Ny upplaga av Regelbok nationellt skytte

25 FEB 2018 15:34
Trendbrytande förändringar har gjorts i nya upplagan av Regelboken, mot bakgrund av förslag från gevär 6,5-skyttet och därefter mycket tydliga svar på frågor i genomförd enkät, som besvarats av gevärsansvariga i distrikten.
  • Uppdaterad: 25 FEB 2018 15:34

Detta innebär för gevär 6,5 att klasserna 13 och 15 blir en klass kallad 13-15, samt att klass 17 och 70 slopas. En annan stor förändring är att klasserna 55, 65 och 75 endast skjuter liggande och knästående. Den som eventuellt saknar ståendeskyttet kan fortsätta tävla i prestationsklass.

 Sporadiska tankar och förslag har framförts om liknande förändringar i övriga grenar, men detta får vänta. Utvärdering av gjorda förändringar i gevär 6,5 och enkäter, får så småningom avgöra detta.

 Andra nyheter är att optiskt glas i kornring är tillåtet (precis som nationellt i Tyskland och Norge) och att skyttar från 55 år och äldre får sitta vid bord i liggandeskytte.

 Regler kring justering av bakkappa har anpassats efter godkända gevärsmodeller internationellt. Utöver detta har ett flertal kompletteringar, justeringar och rättningar gjorts.

 En förändring som inte berör regelboken, gäller Förbundlag vid SM/Veteran-SM Kpist. Kpistskyttarna har själva föreslagit gemensamt lag, oberoende av mästerskapsklass. Så blir det och detta som ett led i att bevara tävlingens status. Sju skyttar föranmäls, oberoende av mästerskapsklass, varav de fem bästa räknas och erhåller medalj.

 Förändringar i Regelboken finns som vanligt noterade sist i boken och är dessutom införda med röd text och lodrätt streck i marginalen. Länk till Regelboken:

http://www.skyttesport.se/globalassets/svenska-skyttesportforbundet/regler/regelbok-nationellt-skytte.pdf

 För RK

Lars Lennartsson

Skribent: Lars Lennartsson/Publ MS
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link