Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mikael Svensson Kristinehamns 300-metersbana

Sommarskytte under hela juli

30 JUN 2018 23:44
I vanlig ordning kan de som vill tillbringa semestern med gevärsskytte få sitt lystmäte tillgodosett i stort sett varje dag från lördagen 7:e till söndagen 29:e juli.
  • Uppdaterad: 01 JUL 2018 01:50

Skytteresan inleds uppe i Västerbotten på Ramsele  naturnära skjutbana, där många väljer att campa i skjutbanans omgivning. På Ramselefors anläggning pågår nämligen aktiviteter från tidig morgon till sen kväll.

Björkskottet och Tavelträffen

Tävlingsmässigt inleds med Umeå Skf:s Björkskottet den 7:e, innan Tavelträffen 300 m tar över 8-9:e samt Norrlandsmästerskapet den 10:e. Det hela kryddas med ett par korthåll fält samt en testtävling. Lars Nordvall kommer hjälpa oss med material till hemsidan.

Arvikakedjan och Gränsfejden

Veckoslutet därpå är det dags för första besöket i Värmland. Paradisträffen på 50 meter följs av Arvikakedjan på 300 meter. Helgen avslutas på söndagen med Gränsfejden i Eda. Sannolikt lär dessa tävlingar gästas av många norrmän. Oklart dock med rapportering.

Margarethakedjan och Skaraborgaren

Tredje veckoslutet är det sedan dags att bege sig till Mariestad, dit Roger Strandh tog tävlingen genom att vinna ifjol. Här kommer bjudas på ett gediget program. Den stora kedjan kompletteras med ”minikedjan” på 50 meter. Det hela inleds dock med Skaraborgaren på både 50 och 300 meter. Det hela kryddas med sekundfältskytte. Roger och kompani har utlovat bilder och material som du kan följa här på hemsidan.

SM-veckan i Kristinehamn

Under vecka 30, eller 23-29 juli, välkomnar vi sedan åter till Värmland, där Kristinehamn och Storfors tar emot i samarbete med Gevärssektionen. Under veckan ska samtliga medaljer i de internationella grenarna på 50 och 300 meter samt de nationella medaljerna i korthållsgrenarna fördelas.

Vi inleder med 300 meter för seniorer och JSM 50 meter måndag-tisdag. Onsdag-torsdag handlar det om seniorernas 50 meter och fredag-söndag om nationellt korthåll.

Vi avser även att summera ”Kombon” och Sweden GP under veckan.

Tävlingskalendern

Samtliga tävlingar återfinns naturligtvis i tävlingskalendern och vi hoppas att du redan anmält dig, annars gör det snart. Tävlingslicens erfordras naturligtvis (se separat nyhet).

Är du sedan fortsatt sugen på skytte, så kommer augusti innehållande SM-tävlingar, Korthållslandskampen i Danmark samt JNM i Norge.

Ha en skön skyttesommar

Gevärssektionen vill tillsammans med våra duktiga tävlingsarrangörer till sist önska alla er skyttar, ledare och supporters en riktigt solig och skön sommar!

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link