Hoppa till sidans innehåll

Starkt landslag tog dubbla lagsegrar i Danmark

19 AUG 2018 21:10
I helgen avgjordes nationella landskampen i Vingsted i Danmark. Det svenska laget var ett av de starkaste lagen Sverige haft på flera år, vilket resulterade i flera goda prestationer.
  • Uppdaterad: 21 AUG 2018 22:08

Resan började på fredagen då samtliga skyttar sammanstrålade i Malmö för att tillsammans åka till Vingsted i en liten minibusskolonn. Väl framme fanns möjlighet att träna på banan, prova ställningen och att kornringen är i bra storlek i förhållandevis till den danska tavlan som är lite större än den svenska. Efter maten på kvällen spelades det frisbeegolf där språkkunskaperna i danska sattes på prov i de mixade lagen.

 

 

 Under lördagen sköts en individuell tävling, där flera svenska skyttar gjorde en bra prestationer. Mattias Jogmark var första junior att på tio år vinna den individuella ställningsmatchen efter att ha vunnit både grunden och finalen. Bland seniorskyttarna i ställning blev det också svenskt guld, efter att Johan Yngvesson knipit förstaplatsen i särskjutningen. På liggsidan vann Henrik Bengtsson seniormatchen, efter att ha skjutit en 10,7 i särskjutning. Michael Normann blev bästa svensk bland veteranerna efter att ha tappat guldet i särskjutning, trotts en fin 10,5.

 

 När lördagens tävlingar var över för dagen åkte finkläderna på. Det bjöds på trerätters och trevliga samtal där det trotts vissa språksvårigheter diskuterades bland annat uttagningsregler mellan länderna som skiljer sig rätt mycket åt. Sverige har en uttagningstävling, medan danskarna behöver prestera fina resultat över en längre tid för att komma med i laget. Det blev även prisutdelning, både för dagens skytte och gårdagens frisbeegolf. Vissa fortsatte kvällen med chips och choklad, medan andra föredrog kortspel.

 

 

Söndagsmorgonen började likt dagen innan med en god frukost, därefter var det dags att ladda om för lagtävlingen. Skyttarna startar efter gårdagens resultat, allt för att behålla spänningen in i det sista. Juniorerna skjuter som ett lag, och seniorer och veteraner som ett lag. När samtliga tre skjutlag skjutit färdigt stod klart att Sverige tagit hem storslam och vunnit båda tävlingarna. Och detta med god marginal! Det skiljde tio poäng på senior/veteran sidan och elva poäng på juniorsidan. Juniorsidan var det första gången på bra länge som det svenska laget var det starkare. 

 

 

Till slut var det bara hemresan kvar. Bilarna packade och klara, med ett antal priser i bagaget. Flera skyttar, både de som varit med förr och de som sköt landskampen för första gången, lät som om de var sugna på att åka på uttagningen nästa år också. Så förhoppningsvis blir nästa års lag ännu lite vassare.  

 

 

Skribent: Agnes Svedberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link