Hoppa till sidans innehåll
  • DSC_0317Foto:
  • DSC_0316Foto:

Är dubbelluften framtiden?

13 OKT 2018 23:00
Vid helgens testtävling ”Dubbelluften” i Sörabyhallen, Rottne, tillämpas en superfinal dit alla klasser kan kvala in. Damer och herrar, juniorer och seniorer. Är det framtiden?
  • Skapad: 13 OKT 2018 23:00

Frågan är definitivt befogad. De flesta gevärsskyttar är inskolade genom att skjuta nationellt luftgevärsskytte, det är där de flesta börjar. I Skyttiaden skjut det könsneutralt, men när vi sedan kommer till JSM/SM stämplat ”ISSF”, då är vi helt plötsligt uppdelade.

Vi besökte Sörabyhallen i samband med lördagens tävling, ett dubbeltest där varje skytt fick räkna bästa resultatet till final. Kontentan blev en herre, en dam, tre herrjuniorer och tre damjuniorer i finalen, där halva startfältet dessutom bar jackor med texten ”Aleholm”.

Lördagsfinalen såg Johanna Andersson från Dalstorp till att cementera ordentligt med 105,2 redan i första serien. Greppet höll sig till 16:e skottet då Ludwig Wässman från Björksta bröt cement skott för skott. Han var 1,4 poäng efter som närmast. Slutställningen blev 250,0-248,2 i Johannas favör.

Vad tyckte då vinnaren om upplägget:

-Tror det hade funkat med en final med killar och tjejer, däremot tror jag vi ska behålla uppdelningen junior och senior, sa Johanna.

Under söndagen börjades om på ny kula, med nytt dubbeltes och en ny ”superfinal”.

Att finalerna framöver ska vara uppdelade i junior och senior är nog tämligen givet – så är det ju ärligt talat även nationellt – men kanske läge att i Strategi 2025-tider tänka över det övriga? Antalet skott för att kvala in till final är ju numera 60 stycken (alt 3x40) för alla.

Dubbelluftens upplägg var ett initiativ och test av Söraby Skf. De reglementen som finns är skrivna för SM samt såsom stöd i övrigt. Att testa lite nytt på inbjudningstävlingar bör snarast ses som uppfriskande. Vad tycker du?

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link