Hoppa till sidans innehåll

Återträffs läger

22 MAJ 2018 10:55
En gång skyttegymmare, alltid skyttegymmare. Så säger i alla fall tränarna på skyttegymnasiet i Sävsjö. I helgen som gick var det återträffs läger för alla elever som tagit studenten på Aleholmskolan som just, skyttegymmare.
  • Skapad: 22 MAJ 2018 10:55

År 2008 började de första eleverna på skyttegymnasiet i Sävsjö, då som ett nationellt idrottsgymnasium. 2011 fick Sävsjö och Aleholmsskolan rollen som riksidrottsgymnasium. Åren har gått och många elever har passerat dörrarna på skyttecentrat och de olika elevboende som har funnits. Gert Rosengren och Paul Larm var med från start som tränare och instruktörer. I dag jobbar Gert som lärare/vaktmästare på skolan och Paul har fått sällskap av Jonas Fyrphil som började 2011 och av norrmannen Leif Steinar Rolland som började januari 2017. 

När man går på skyttegym har man stenkoll på alla, man tränar, går i skolan, tävlar och lever ihop. Det blir en fantastisk gemenskap och om man vill kan man bygga upp något som vara hela livet. Att få bo ihop på ett elevboende och tillsammans få utvecklas inom en sport min brinner för är någon unikt. Men vad händer egentligen när man slutar på skyttegym vid 18 eller 19 års ålder? Jo den tråkiga sanningen är att många slutar att skjuta och kontakter bryts. Detta gäller dock inte alla, få elitsatsar fortfarande, visa skjuter för att det är kul då och då, visa har gått över som tränare och ledare i sin förening och andra engagerar sig i styrelsefrågor och i förbundet. Några av oss har kvar kontakten med varandra. 

I helgen som gick påbörjades ett projekt för att ta tillvara på de elever som har gått på skyttegym, detta i form av ett återträffsläger. Idén och planeringen till lägret kom ganska sent inpå det tilltänkta datumet för det hela, men det är en start på något som jag tror kommer bli kanon. Alla som har gått på skyttegym blev inbjudna att delta och fokuset var gemenskap. När det väl var dags var 11 st anmälda. Vi startade fredagskväll med drop-in och vi bodde tillsammans på Boda Borg. Under lördagen tränade de som ville skytte och fick chansen att träna med den nya tränaren Leif. De som inte ville skjuta fick passa på att prata om allt som har hänt sedan de slutade på skolan. På kvällen var det grillkväll på elevboendet och nuvarande elever utmanande de gamla eleverna i kubb och brännboll. Vem som vann tycker inte jag spelar så stor roll, men det var många skratt och många återberättade minnen blev det. 

På söndagen körde vi ner till Sävsjös camping och körde minigolf innan det var dags för nästa utmaning. Återigen möttes de gamla eleverna och de nya fast nu i beachvolleyboll. Domaren Paul kanske var något partisk, men vem som vann saknas i protokollet. Man kan konstatera att många vinnarskallar finns det på ett idrottsgymnasium. Efter lunchen sa vi hej då och körde alla hem på olika håll. 

Helgen har enligt min mening och även många andras varit kanon. Ett toppen initiativ som vi hoppas kommer fortsätta. Under lördagen satt vi som var med och pratade om hur vi ska ta detta vidare och förbättra till framtiden. Många bra förslag kom in och kommer sammanställas och planen är att det kommer bli minst ett läger varje år. Kanske ett på hösten som är mer tränings inriktat och ett på våren som är mer socialt inriktat. Men det finns en utmaning och det är att få kontakt med alla som har gått på skyttegym och även nå ut med information till alla, att lägga ut en inbjudan på hemsidan räcker inte.

Har du gått på skyttegym i Sävsjö och är intresserad av att hålla kontakten med alla? Hör av dig till Paul larm.  

Tack alla för en toppen helg, vi ses!

f.d skyttegymmare
Johanna Klemedsson

 

 

Skribent: Johanna Klemedsson
Epost: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link