Hoppa till sidans innehåll
  • DSC_0006Foto:
  • DSC_0039Foto:
  • DSC_0050Foto:
  • DSC_0019Foto:
  • DSC_0010Foto:
  • DSC_0042Foto:
  • DSC_0038Foto:
  • DSC_0024Foto:

Elin vann Europacupen i Århus

10 MAJ 2018 15:23
Damernas första helmatch i Europacupen blev till en spännande svensk-schweizisk kamp, där Elin Åhlin från Bälgviken till slut drog längsta strået med 1172 poäng och fyra dito i marginal.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2018 19:04

- Det var en väldigt bra match. Kämpade på hela vägen och genomförde den bra. Resultatet är jättebra. Har inte skjutit så många helmatcher, det var i Trollhättan förra helgen och nu här, sa en nöjd Elin, samtidigt som hon fick en lektion i vapenvård.

Den gamle skytteräven Anders Brolund från Arvika hade nämligen hittat vägen förbi Århus för att spana in de svenska skyttarnas bravader, och nu fick både Elin och Linda en rad ”Norma-tips”.

Notabelt att Europacupen är en av tre specifika gevärsaktiviteter under året där ammunitionsföretaget sponsrar. De övriga är nationella NM och Skyttiaden.

Går inte att ”bestämma av” skotten

Knä och stå betygsatte Elin som jämnt och bra hela vägen, innan det kärvade lite i första ståserien. Det också vid denna tidpunkt som hon under några skott släppte ledarpositionen.

- Försökte att ”bestämma av” skotten i första serien och det funkar inte. Var lite nervös och spänd där. Det blir bättre när man bara kramar och låter skotten gå.

EC fortsätter fredag och lördag med träning och eliminering samt huvudtävling i 60 skott liggande. En disciplin som Elin gillar mer än för bara något år  sen.

- Man kan om man vill, även i 60 skott liggande. 3x40 innebär att vi även där skjuter mer liggande och att liggande blir allt viktigare för att hänga med. Kämpar på även med det, avslutar Elin Åhlin.

Linda jobbar med avfyrning och rekyl

Precis som för Kim Jönsson är 300 meter förhållandevis nytt för Linda Olofsson, som nu prickade in 1133 poäng och blev sexa.

- Skillnaden mot 50 meter är att det smäller, har lite svårt med avfyrning och rekyl än så länge, förklarar Linda.

Hon var nöjd med genomförandet i två av tre ställningar.

- Knä och ligg var okej, men stå var riktigt dåligt. Hade dålig stillahållning och då blir tajmningen också dålig, förklarar Kinnevedsskytten.

I övrigt gillar hon att pröva nya vatten.

- Kul annars att skjuta 300 meter, även om stå inte var så jättekul just idag, avslutar Linda Olofsson, som även hon kommer att skjuta 60 skott liggande fredag och lördag.

 

En bana för nära

 

Att ligga på banorna bredvid varandra två dagar i rad är lurigt. Det fick Kim Jönsson att dra ett skott på fel tavla i liggande. Totalt blev det 1123-2=1121 poäng och en sjätteplacering.

 

- Idag jobbade jag bra, igår var det en del paddeskott. Lite störigt att ligga en bana ifrån, sköt ett liggskott på fel tavla i solen. På slutet blev det däremot bra, säger Kim apropå det faktum att sol i knä och liggande blev till regn, åska och mörker i stående.

 

Pallen för damerna bestod av Elin Åhlin på 1172 följd av Schweiz-duon Silvia Guignard och Myriam Bruchwiler med 1168 respektive 1147 poäng.

 

Vann bland herrarna gjorde Robert Markoja från Slovenien med 1175 poäng, närmast före landsmannen Rajmond Debevec med 1169 och Jacob Larsen från värdnationen med 1162.

 

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link