Hoppa till sidans innehåll
 • DSC_0006Foto:
 • DSC_0048Foto:
 • DSC_0004Foto:
 • DSC_0073Foto:
 • DSC_0039Foto:
 • DSC_0104Foto:
 • DSC_0005Foto:
 • DSC_0078Foto:
 • DSC_0033Foto:
 • DSC_0026Foto:
 • DSC_0056Foto:
 • DSC_0021Foto:
 • DSC_0043Foto:
 • DSC_0020Foto:
 • DSC_0089Foto:

Nordens bästa tjejer

24 AUG 2018 21:35
Junior-NM i Oslo inleddes för gevärsskyttarna med luftgevär inomhus i Alfhallen, där det till slut sattes guld på tillvaron. Åtminstone för tjejerna.
 • Uppdaterad: 24 AUG 2018 21:55

Med anledning av att antalet skyttar i luftgevär blev oväntat många – damjuniorerna var störst klass med 17 skyttar från sex nationer – fick en skytt per nation skjuta grundomgången i pistolskyttarnas kvalifikationslag på morgonen.

Mest morgonpigga svenska fick Anna Mårtensson, Kyrkås, bli. Hon prickade in 617,7 poäng och var inte helt nöjd. Närmare ”perset” på 623,6 hade hon velat komma.

- Inte nöjd med helheten, stod och tänkte på allt annat. Hade bra kontroll annars och till slut tog jag tag i mig själv och min tankar också. Det blev bra på slutet, sa Anna efter genomfört arbete.

Isabell klippte guldet efter jämn final

De övriga svenskarna startade sin kvalifikation vid 14-snåret och bland damjuniorerna fick Anna sällskap av Isabell Johansson från Anderstorp (621,4) och Josefin Lindfors från Virsbo (618,9).

Isabell föll mot en norska med blott 0,1 poäng efter en 8,7 i sista skottet och placeringarna in i final blev 1,4,5 för de blågula.

Väl i finalkampen innehållande tre norskor, tre svenskor samt två danskor (övriga tre länder var ej representerade) tog alltför snabbt slut för Anna Mårtensson på en åttonde placering.

Josefin Lindfors låg lite illa till ett par gånger, men visade styrka och drog sig vidare till en slutlig femteplacering.

På slutet stod Isabell Johansson ensam mot tre norskor och guld respektive silver studsade lite fram och tillbaka mellan skotten. Tonje Engevik summerades dock efter sista skottet till 246,9 mot 247,1 för småländskan.

- Det var blandade känslor idag. Det var första tävlingen på länge, ett tag sen Junior-WC. Det strulade mycket och det var jobbigt att skjuta idag, förklarar Isabell och fortsätter.

- Finalen var desto roligare, pricken kändes större då och man la märke till detaljer bättre. Jag är nöjd med jobbet och sen var det skitkul med dubbla guld.

Lagguld till damjuniorerna

Det Isabell åsyftar är naturligtvis att hon tillsammans med Anna och Josefin lyckades sno lagguldet framför näsan på Norge. Sverige summerades till 1757,9 mot 1755 för arrangörslandet.

För killarna var det lite kämpigare generellt och Linköpings Anders Henricsson, som hade tufft att få skyttet att stämma fullt ut. Oscar Wässman, Björksta, och Albin Johansson, Lekvattnet-Torsby, tycktes mera nöjda efteråt.

Albin blev ensam svensk tillsammans med en britt i finalen, som i övrigt fylldes av tre norrmän och tre finländare. Tyvärr fick Albin lämna som åtta och britten som sjua. Vann efter avgörande i sista skälvande skottet gjorde Vegard Nordhagen, följd av landsmännen Jon-Herman Hegg och Benjamin Tingsrud Karlsen.

Albin och Josefin sköt mixed-final

Duon Albin Johansson/Josefin Lindfors blev enda svenska bidrag i mixed-finalen omfattande fem lag. Sedan Danmark förpassats ur finalen som femma var det svenskarnas tur att åka som fyra. Därefter gjorde de tre svenska paren upp om medaljerna. Övriga svenska par var Isabell Johansson/Anders Henricsson samt Anna Mårtensson/Oscar Wässman.

Vårt varma grattis till pistoljuniorerna

Samtidigt fick vi gevärsskyttar chansen att se pistolskyttarna finalbataljer. Rebecka Andersson klippte guldet bland damjuniorerna varpå Isac Ahlqvist gjorde det samma i herrjuniorfinalen. Till slut tog Michaela Jansson/Isac Ahlqvist hem den helsvenska mixfinalen. Vi lyfter självklart på skyttekepsen och gratulerar våra pistolskjutande vänner.

Med tidigare dyra middagserfarenheter avslutades en lång fredag (första buss ut 7.00 – åter hotellet 20.30) med gemensam budget-medalj-middag på det småländska varuhuset i gula färger. Väl hemkomna tog också ett antal mer eller mindre tokiga gruppbilder av gevärslaget.

Lördag och söndag fortsätter nu JNM med krut på 50 meter, där grenarna 60 skott liggande helmatchen 3x40 skott ska avverkas för såväl killar som tjejer.

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link