Hoppa till sidans innehåll
 • DSC_0138Foto:
 • DSC_0141Foto:
 • DSC_0161Foto:
 • DSC_0151Foto:
 • DSC_0166Foto:
 • DSC_0175Foto:
 • DSC_0164Foto:
 • DSC_0153Foto:
 • DSC_0147Foto:
 • DSC_0142Foto:

Repris från 300 till 50 för Anna och Kalle

25 JUL 2018 22:26
Vadå 250 meters skillnad? Anna Normann och Karl Olsson följde upp SM-gulden på 300 meter med nya guld på 50 meter i motsvarande ställningsmästerskap då SM fortsatte i Kristinehamn.
 • Uppdaterad: 25 JUL 2018 22:38

Därmed kunde Anna kvittera ut sitt andra och Kalle det fjärde SM-guldet under veckan, där värmen blir alltmer tärande för de skyttar som varit igång samtliga tävlingsdagar.

Vad är då roligast och hur värderar ”all-ätarna” Anna och Kalle de olika grenarna.

- Det som smäller mest är roligast, ändå måste man värdera OS-grenarna före de övriga, säger Kalle.

- Håller med Kalle, men jag tycker är luft är roligast och där är jag som sämst, tillägger Anna.

Onsdagens program bestod av de långa ställningsprogrammen för herrseniorer och damseniorer, vilket innebar en lång tävlingsdag från i princip åtta till åtta, där finalerna avgjordes parallellt för att hinna med.

God marginal för Kalle

Bland killarna hade herr Olsson kommandot under större delen av finalen, bitvis med god marginal. Segerpoäng blev till slut 454,3 mot 448,8 för Marcus Madsen, Aleholm, som spurtade sig upp genom finalfältet i stående.

- Det var mirage, vind och ljuset som gjorde det svårt. I grunden hade jag samma upplevelse som Anna, det var mycket stolpe ut. I finalen var jag däremot bättre på att jobba med vinden, analyserade Kalle.

VM-laget på pallen

På damsidan var det VM-laget som infriade förväntningarna på pallen. Linda Olofsson, Kinneved, hade länge greppet, men ett mindre lyckat skott i näst sista ståserien öppnade för Anna, som högg direkt.

- Grundomgången var svår. Bra smäll men 9,8 åt ena hållet och sen en 9,7 åt andra hållet. Riktigt nöjd med knä i finalen, brukar ha svårt att komma igång eftersom jag ofta har ont i knä. Stående handlar däremot om ryggradsbeteende för mig, analyserade Anna.

Hur ser de båda guldskyttarna på torsdagen, då de internationella programmen avslutas med 60 skott liggande för såväl damer som herrar.

- Ska bli roligt, men det är många som är duktiga på 60 liggande, svarar båda.

Kval och lagtävlingar

Notabelt från grundomgången att Kalle delade segern med Björn Bergström, Krokek, eftersom båda fick ihop 1151 poäng. Bland tjejerna nådde Lotten Johansson (finaltrea) och Linda Olofsson (finaltvåa) för högsta noteringen på 578 poäng.

Herrarnas lagtävlingen innehöll idel Skånelag på pallen. Furulunds konstellationer som etta och tvåa samt Vellinge som trea. I damernas lagkamp toppade I16/Lv6 före Gullabo och Öved-Östraby.

Ceremonimästaren från RIG, Paul Larm, har under dagarna fått hjälp av flera av Gevärssektionens funktionärer. Hittills förbundskaptenen Mats Eriksson, sekreteraren Johanna Fritzon och idag ungdomsledamoten Johanna Klemmedsson. Vem blir det imorgon? (sektionsordföranden har hand om kameran, och är därmed diskad...)

Torsdagen innehåller grenen 60 skott liggande för damer och herrar, innan de nationella kortare programmen tar vid fredag-söndag.

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link