Hoppa till sidans innehåll
  • HAB_7715_webFoto:
  • HAB_7683_web_2Foto:
  • HAB_7701_webFoto:
  • HAB_7677_webFoto:
  • HAB_7638_webFoto:
  • HAB_7669_webFoto:
  • HAB_7687_webFoto:

Särskjutningar i SM korthåll fält

29 JUL 2018 21:40
SM-veckan avslutades med fältskytte, där det bjöds på flera spännande särskjutningar för att kunna dela ut medaljerna.
  • Uppdaterad: 30 JUL 2018 09:26

Fältrundan började med två längre promenader till de första målen. Därefter gick banan upp på och runt bakom trehundravallen, som gav insikt om hur fin och fräsch banan i Kristinehamn egentligen är (rätt ny dessutom, byggd 1998). Tack vare nattens regn var det ”enbart” 24 grader, men fortfarande sol och en del vind på vissa stationer. Arrangörerna hade tagit god hänsyn till torkan och ställt ut vatten och släckningsutrustning på varje station, samt pratat ihop sig med brandkåren i fall att något skulle hända. 

Efter att dagens fjorton patruller tagit sig runt banan sattes det upp extra mål, då fyra skyttar i seniorklassen låg i toppen på 41 träff vardera, och bland veteranerna var det tre skyttar som hade samma poäng och behövde göra upp om bronsplaceringen.

Först ut var särskjutningen för seniorerna. Guldpengen plockades där hem av Benny Svensson från Värö Skytteförening som bjöd på veckans gladaste vinstgest efter att ha skjutit 6 träff i särskjutningen. Silvret gick till Ingemar Månsson från Helsingborgs Skyttesällskap med 4 poäng i särskjutningen. Anders Petersson, Älmhults Skytteförening, slutade trea och Christer Berntsson från Varbergs Skytteförening blev fyra.

I veteranernas särskjutning kammande Arne Korsbäck från Skultuna hem bronspengen med 7 träff i särskjutningen mot Rasboskytten Christer Janssons 5 träff efter att Bo Forsberg inte genomförde särskjutningen. Vann i veteranklassen gjorde Finspongs Bo Dahlén och Lars-Erik Larsson från Falkenberg hamnade på andraplatsen.

Sammanfattningsvis har SM-veckan rullat på bra, något som också arrangörerna själva håller med om. ”Det har flytit på bra” menar flera av de funktionärer som hjälpt till under veckan. Förutom skytte har veckan dessutom innehållit diskussioner med härliga skyttemänniskor. Bland annat hur man får fler att skjuta fält och hur man bäst får fler att kombinera sport och nationellt. Det är frågor som berör och engagerar och det märks att det finns många drivna människor som är med och formar vårt skyttesverige.

Skribent: Agnes Svedberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link