Hoppa till sidans innehåll

Strategi 2025 – Den moderna föreningen engagerar

09 SEP 2018 09:34
2025 har vi en hållbar idrottsrörelse där alla får plats. Det är naturligt att idrotta i en förening hela livet oavsett ambition, ålder eller andra förutsättningar.
  • Skapad: 09 SEP 2018 09:34

Det är lika mycket värt att idrotta enbart för att det är roligt och för att må bra som att satsa och nå den yppersta eliten. Alla föreningar erbjuder inte träning och tävling för alla behov, men det finns alternativ för människor med olika ambitioner – inom svensk idrott, hela livet.

2025 har idrotten på alla nivåer ändrat strukturer, stödsystem och beteenden så de gynnar såväl bredd- som elitidrott. Skytteföreningar hjälper och samarbetar med varandra samt andra aktörer som gynnar vår verksamhet. Svensk idrott har fått ett nytt ledarskap och en ny syn på tävling och träning. 

Här presenteras den sista av totalt fem resor som tillsammans leder till målet om hur svensk idrott ser ut år 2025. 

Hur föreningen ser ut i framtiden
Den moderna föreningen år 2025 drivs av ledare som förstår vikten av att komma överens om syfte, mål och vision. Fler är nyfikna på hur de utvecklar träning och tävling, föreningsdemokrati och värdegrund för att fånga människors engagemang. Engagemang har över tid förändras. Idag engagerar sig många vid kortare, specifika tillfällen samtidigt som de trogna eldsjälarna fortfarande lever vidare.  År 2025 har den moderna föreningen en tydlig föreningsidé och en strategisk ledning. 

Vad kan vi göra som förening?
För att er förening ska vara en modern förening där folk vill engagera sig även år 2025 kommer här ett gäng tips och idéer på hur ni skulle kunna jobba vidare med frågan:

  • Digitalisera. Kan hemmabanetävlingarna skjutas i realtid med hjälp av dagens livvisning? 
  • Utveckla nya sätt att träna på 
  • Ha enkla och öppna demokratiska processer, till exempel förklara svåra ord på ett årsmöte för alla de som är nya. Kanske sätta upp en idélåda som gås igenom varje månad?
  • Flexibla former för engagemang. Möten via Skype för studenten som tillfälligt pluggar i en annan stad eller möjligheten att bara engagera sig under korthållssäsongen när man är i sommarstugan. Kanske låta en förälder bli tränare under tiden ordinarie är på semester? 
  • Se över föreningens mål. Kanske dags att skapa några?  
  • Låt ungdomar bli delaktiga i styrelsearbetet 

Vill du läsa mer? Gå in på hemsidan för Strategi2025. Känner du att du vill diskutera frågor/tankar och idéer, tveka inte att höra av dig till någon i gevärsektionen eller haffa oss på nästa tävling. 

 

Skribent: Agnes Svedberg
Epost: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link