Hoppa till sidans innehåll

Sweden GP hälsar på i Trollhättan

05 MAJ 2018 21:58
Sverigeeliten och Sweden GP är återigen tillbaka på Skogsäters skjutbana.
  • Uppdaterad: 05 MAJ 2018 22:04

Kl. 8 på morgonen började provskotten ljuda från vallen. Lördagen som bjöd på ett fullspäckat program på 50m, där det var 3x40 för hela slanten. Först ut var herrseniorer och damjuniorer. Efter några timmars skytte var det en kort paus, för att sedan kasta sig in i dagens första final. Med fina 1172p, fick Karl Olsson från Eskilstuna stå för favoritskapet inför finalen. Och visst fanns han med i resonemanget ända till slutet. Den som utmanade var Krokeks Björn Bergström. Björn hade Karl i partäröverläge, men gled ur det underläget under de sista finalskotten.

För damjuniorerna var det en annan resa. Mathilda Hjelm vann kvalet, men i finalen skulle en tös från Algutsrum dominera. Louise Rosell tog täten direkt och sköt bäst i 6 av de 8 första 5-skottsserierna. Vilket ledde till ett övertag som var för stort för att de skulle bli spännande. Närmast bakom kom Malin Stafås, Skoga-Ekshärad.

Solen värmde gott utanför skyttehallen. Med den värmen har så här tidigt på säsongen svårt att smyga in på banan. Vinden var omväxlande. Stundtals riktigt bra skjutförhållanden. Men kunde vända till lite mer utmanande. Men det känns att sommaren är i antågande.

Näst på tur var damerna och herrjuniorernas ställningsprogram. Emanuel Söderlund slutade tvåa i kvalet, bakom Oscar Wässman Björksta. Men väl i finalen spände Emanuel bågen väl och gled sakta men säkert ifrån övriga i finalfältet. Kristinehamnspojken hade nästan 6p tillgodo på Oscar när finalen var över.

Damernas slutspurt bjöd däremot på en hel del omkastningar. Merparten av finalfältet hade tätposition någon gång under finalen. Dock var kvalomgångens bästa skytt den som skulle dra längsta strået. Marie Jannesson, Össjö, gjorde vad hon kunde. Det räckte den här gången till en andraplats bakom Lotten Johansson från Ramselefors. Som sprang ifrån och kunde ta hem en komfortabel seger på hela 7p.

Det smällde högre från skjuthallen bredvid 50m banan. Och det kom sprudlande glada skyttar över till den hall som jag befann mig i. Rapport från 300m, tillsammans med resultaten kommer förhoppningsvis imorgon kväll. När vi har kontrollerat och sammanställt alla resultat.

 

Lotten Johansson, vinnare i damklassen.

Skribent: Patrik Johansson / Foto: Olof Johansson & Alma Edvardsson
Epost: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link