Hoppa till sidans innehåll

Uttagning korthållslaget i Trollhättan

01 JUL 2018 01:41
Tredje helgen i augusti avgörs den numera traditionella landskampen mellan Sverige och Danmark på bortaplan i Vingsted. På lördagen avgjordes kvalet i Trollhättan.
  • Uppdaterad: 01 JUL 2018 16:22

Samtliga fyra klasser innehöll hyfsat med deltagare för att pussla ihop laget som åker över sundet. I ett par fall kvalificerade sig skyttar i två klasser, men då fick val göras.

I ställningslagen handlar det om 6 juniorer och 6 seniorer, medan det i liggandelagen handlar om 3 seniorer och 3 veteraner. 

En vanlig syn den här sommaren är att solen lyser från en klarblå himmel, så även den här lördagen, dock inte lika varmt som tidigare. Men ganska bra förutsättningar för höga resultat. Dock gjorde vinden vad den kunde för att få fram det bästa skyttarna till landskampen.

Michael Normann, I16/Lv6, tog täten från början och höll den hela vägen veteranklassen liggande. Dock gjorde Jan-Ola Olsson, Öved-Östraby, vad han kunde för att utmana. Till sist skiljde det endast 1p mellan dessa stabila skyttar. Den här klassen var jämn. Men ännu jämnare blev det i seniorklassen liggande. Andreas Christensson, Vellinge, hade ett par poäng upp till toppen inför finalen. Väl i finalen vände han på steken och avslutade med tre raka 49:o serier. Och tog hem segern med ett poäng. Detta före Filip Andersson, Västerås. Om den sista platsen blev det särskjutning mellan Michael Svensson, Finspong, och Henrik Bengtsson, Svedala Börringe. Ett skott i taget, där högsta decimalresultat skulle skilja skyttarna åt. Avgörandet kom i första särskjutningsskottet. Henriks 10,2 räckte mot Michaels 10,0. 

Känslan är att vi fått ihop ett riktigt starkt lag för juniorerna i ställning, ett lag där tre skyttar klättrade över 600p nivån. Mattias Jogmark, Furulund, sköt jämnt under alla tre omgångar och tog hem juniorklassen, tätt följd av Andreas Christensson och Agnes Svedberg, Björksta. I seniorklassen hade Filip Andersson länge ett fast hand om segern efter ett riktigt stabilt tävling ignom med sitt nya gevär. Dock tappade han ut ett skott mot slutet av finalen, vilket ledde till att Johan Yngvesson, Gammalstorp, kunde ta sig förbi och knep segern.

Återkommer närmare landskampen med en presentation av vilka skyttar som bildar årets landslag i nationellt 50m. 

 

Kompletta resultat återfinns i tävlingskalendern: www.indta.se

Skribent: Patrik Johansson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link