Hoppa till sidans innehåll
  • SONY DSCFoto:
  • SONY DSCFoto:
  • SONY DSCFoto:
  • SONY DSCFoto:
  • SONY DSCFoto:
  • SONY DSCFoto:
  • SONY DSCFoto:

Liggandeskytte avslutade Kpist-SM 2019

02 SEP 2019 18:06
Kpist-SM i Landskrona avslutades, som brukligt, med liggandemästerskap. Precis som föregående dag, var väderleken behjälplig med att hålla ner resultaten.
  • Uppdaterad: 02 SEP 2019 18:06

Det började bra med toppresultat i skjutlag 1. Så mörknade dagen betänkligt och plötsligt vräkte regnet ner under inledande serier för skjutlag 2. Trots detta (eller tack vare detta?) fick några skyttar ”flyt” i skyttet och presterade bra resultat. I samband med detta kantrade vinden nästen ett halvt varv och ökade efterhand.

Precis som i ställningsskyttet, inleddes finalskyttet även här med gemensamma B-finaler för att alla 20 och lika skulle ges möjlighet att skjuta final på 15-ställsbanan. Veteranerna inledde och här inträffade det ovanliga att endast 6 skyttar lyckades nå över 43 poäng i den inledande serien! Kan detta ha berott på det plötsliga motljuset under första finalserien? Det är väl detta som ger extra krydda åt skyttet, med så många olika komponenter som påverkar och skapar variation att hantera.

Efter något svag inledning, men med stark avslutning, blev Bo Wettrgren, Turinge Skyttegille ohotad Svensk Veteranmästare på 420 poäng. Undertecknad från Löderups skyttekår lyckades tack vare två bra avslutande serier nå silverplatsen med 416 poäng. Detta trots en starkt avancerande Lars Tofftén Stenkumla Skyttegille, som med 415 gick från 9:onde till bronsplats, samma poäng som Jonny Olsson Hässleholms skytteklubb på fjärde plats.

Svensk Mästare blev Lars-Åke Ingemarsson F 14 Skytteförening på 423 poäng. Han höll tätplatsen genom hela tävlingen men det satt hårt åt mot slutet, där Anna Johansson Rommeheds Skytteförening närmade sig alltmer i finalen. Dramatiken slutade med Silver för Anna på 422. Kampen om bronset blev också oviss men slutade med brons för Morgan Gustafsson Örgryte Skf på 419, medan Dan Andersson Orust Östra skf fick nöja sig med fjärdeplatsen på samma poäng.

Svenska Mästare Förbundslag blev Skåne, silvret gick till Västsvenska och bronset till Gotland. Mästartiteln i föreningslag gick till Hässleholms skytteklubb, med Löderups skyttekår på silverplats och Turinge skyttegille erövrade bronset.

Därmed kan tre bra skyttedagar i Skåne summeras och vi kan konstatera ett  genomgående ökat deltagande i alla tre discipliner och fler deltagande föreningslag i förhållande till förra året. Framförallt kan det noteras, att en del yngre deltagare hittat vägen in i detta lite annorlunda och intressanta skytte. Härligt att se barnfamiljer i gemenskapen, precis som när jag själv började, då för en del år sedan. Som vanligt återfinns alla resultat i Tävlingskalendern.

Text och bild Lars Lennartsson

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP

VÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link