Hoppa till sidans innehåll
  • SONY DSCFoto:
  • SONY DSCFoto:
  • SONY DSCFoto:
  • SONY DSCFoto:
  • SONY DSCFoto:
  • 3 IMG_0955 (2)Foto:

Kpist-SM i Slottsmiljö

31 AUG 2019 07:48
Årets Kpist-SM inleddes under fredagen i slottsmiljö med fältskytte, där stenmagasinet på Trollenäs slott utgjorde samlingsplats. En fantastisk miljö för skytte, som regelbundet upplåts för Skånes kpistskyttar.
  • Uppdaterad: 31 AUG 2019 07:48

Svalövs skytteförening, med Kurt Nilsson som banläggare, hade lyckat få till den optimala kompositionen, som innebar att en skytt lyckades med bedriften att skjuta fullt.

Detta fantastiska resultat noterades av Henrik Andersson Skällinge Skytteförening, som med 60 träff blev Svensk Mästare. Silvret gick till Anna Johansson Rommeheds Skytteförening och bronset till Lars-Olof Gerhardsson Löftadalens Skf , båda med 58 träff.

I veteran-SM var det Torbjörn Andersson Norrköpings Skyttegille som erövrade guldet med 56 träff. Därefter följde tre skyttar med 53 träff. Silvret gick till Sixten Backman Stenkumla Skyttegille, bronset till Bo Wettergren Turinge Skyttegille och den lite retliga 4;e platsen gick till Gunilla Norbäck Stenkumla Skyttegille.

I RM för klass 1, 2, och de veteraner som valt att skjuta liggande, segrade allas vår vapentekniker Arvid Wägroth Forshälla/Torp Skf på 54 träff.  Även här följde därefter tre skyttar med 53 och detta var Kent Hallén Skövde Garnison Skf, Johanna Johansson Skällinge Skf, samt Stig Ålgars Strömsholms Skf.

I förbundslag var det Hallands Skyttesportförbund som tog hem segern och i föreningslag inträffade det unika att Skällinge Skytteförening tog hem en dubbelseger.  Som vanligt finns kompletta resultat i Tävlingskalendern.

Text och bilder Lars Lennartsson

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP

VÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link