Hoppa till sidans innehåll
  • SONY DSCFoto:
  • SONY DSCFoto:
  • SONY DSCFoto:
  • SONY DSCFoto:
  • SONY DSCFoto:
  • SONY DSCFoto:
  • SONY DSCFoto:

Spännande final i Ak4-SM

13 AUG 2019 18:11
Avslutande banskyttet i Ak4-SM på Ränneslätt i Eksjö på söndagen blev en spännande kamp in i det sista.
  • Uppdaterad: 13 AUG 2019 18:11

För att gå till final krävdes 184 poäng i grundomgången och toppresultatet var 189, m.a.o. ett ovanligt tätt finalfält. Finalen blev dessutom ovanligt rafflande med ideliga omkastningar, i princip efter varje serie och varje enkelskott fanns en ny ledare. Detta slutade med ”dött lopp” mellan Anders Isaksson N Smålandsgruppen, som startade från en 4:e plats och Roger Hultenius Kalmar o Kronoberg, som låg på 11:e plats. Därmed blev det särskjutning som sluttade med 10 - 101  mot 101 - 9, till Anders fördel, således två ”hemmaskyttar” högst på pallen. I lagtävlingarna var det återigen förband ur Lapplandsjägargruppen som skördade guld.

Stort engagemang

Med detta kan vi se tillbaka på ett mycket välarrangerat Ak4-SM. Ett tydligt resultat av en mycket väl fungerande samverkan mellan 8 lokala SvSF-föreningar och ett Göta ingenjörregemente i Eksjö, med Michael Gustavsson i spetsen, som verkligen lade sig vinn om att allt skulle bli bra. För första gång fanns en kvinnlig tävlingsledare för Ak4, Liselott Danielsson, välkänd gevärsskytt från Värnamo Skf. En uppgift hon hanterade på ett föredömligt sätt. Dessutom fanns ett flertal föreningskompisar som funktionärer. Biträdande tävlingsledare för Ak4 var Anders Magnusson Ålems Skf, som med sina föreningskompisar också bidrog till ett lyckat arrangemang. En annan viktig kugge var banläggaren i fältskytte Göran Thörnert, Eksjö Garnisons Skf, som lagt en fin fältskyttestig. Ingelstads Skytteklubb och Jönköpings Skg bidrog med ett flertal funktionärer och även Anderstorps Skf, Älmhults Skf och Kärda Skf bidrog. Välkände Thomas Persson (bl.a. genom SvD-medaljen) skötte den så viktiga resultatgivningen och fixade emellanåt diverse elektronik.

Detta var ett föredöme för hur samarbete mellan SvSF-föreningar och Försvarsmakten ska fungera. Ta tillvara knutna kontakter för att utveckla samarbetet i skytte med Hemvärnet och Försvarsmakten i övrigt. Tack alla delaktiga!

Text och bilder: Lars Lennartsson

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo wwwSponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link