Hoppa till sidans innehåll
Foto: Patrik Hjortskull Medaljörer i seniorfinalen

SM/RM i Kinna

24 NOV 2014 08:20
40 träff, det var vad helgens suverän i det stående skyttet mäktade med när hon dubbelstartade och sköt i seniorklassen.
  • Skapad: 24 NOV 2014 08:20

Louise Nilsson tävlandes för Sjuhäradsbyggden spsk, helgens suverän. Efter det att söndagens bägge finaler är avklarade skulle hon få stå högst upp på pallen både som juniormästare och tre timmar senare som segrare i seniorklassen efter fantastiska 40 träff i grundomgången.

I juniorfinalen manövererade Louise ut i tur och ordning klubbkompisen Mikael Johansson, Maria Bondesson från Gullabo och i semin Emilia Bedoire, Filipstad innan hon skulle ställas mot Christoffer Efraimsson från Malung. En Christoffer som visat upp stabilt skytte genom att först slå ut hemmaskytten Maria Knutsson, Frida Eriksson skjutandes för Stenkumla på Gotland och i sin semi Sara Lindahl, Malmöskyttarna. Med bara Louise och Christoffer kvar så segrade Louise till slut med hyfsat komfortabla 8 träff mot 6 träff.

I seniorfinalen var det sedan samma två skyttar som skulle stå kvar som sista par på 10 meters linjen. Louise på sin övre halva som först skjutit bort Mathias Sjöström Vimmerby för att sedan ställas mot Nina Bjärehäll I16/Lv6 och sedan återigen en klubbkamrat, nämligen hemmaskytten Emma Käck. För Christoffers del så väntade först träningskompisen Emma Göransson Skoga-Ekshärad för att efter det ställas mot Andreas Christensson Vellinge. I semin väntade sedan Isabelle Edman som för bara några veckor sedan blev senior mästare på öppna SM i Trollhättan. Med endast en träff mer gick dalasonen vidare för att återigen ställas mot den omutlige tjejjen från Kinnahult. Denna gången var det jämnare då bägge skyttarna hade 8 träff vardera efter 10 skott. Men redan efter första särskjutningsskottet var det klart. Segrare återigen, Louise Nilsson.

För ståskyttarna är  det även uttagning till en landskamp i början på nästa år. Samtliga skyttar som skjuter semifinal är kvalificerade till detta. Nu skulle det visa sig att två skyttar blev klara att representera Sverige både som junior och senior och skjuter då som junior. In i laget plockas då skyttar enligt lista från grundomgången.

De bägge lagen ser ut enligt följande:

Junior
Louise Nilsson, Sjuhäradsbyggden
Christoffer Efraimsson, Malung
Emilia Bedoire, Filipstad
Sara Lindahl, Malmöskyttarna

Senior
Emma Käck, Sjuhäradsbyggden
Isabelle Edman, Jönköping
Andreas Christensson, Vellinge (från lista)
Mathilda Sjöström, Vimmerby (från lista)

Som vanligt så klarar arrangörerna i Marks skyttecenter av tävlingarna med bravur. Tack för det! Emellertid så letar vi efter arrangör till nästa års Falling target SM. Känner du/ni er manade att ta på er detta så hör gärna av er till undertecknad.

 

Skribent: Patrik Hjortskull
Epost: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link