Hoppa till sidans innehåll
Foto: Liselott Danielsson På Lusseskottet har skyttarna glitter i håret.

Utblick: Värnamo lussetävlade för BRIS

16 DEC 2014 09:27
Det är en ständigt pågående verksamhet ute bland alla våra föreningar och så här i december är det vanligt med jultävlingar inom föreningarna. Här får vi ta del av Värnamo Skytteförenings lussetävling, där alla intäkter gick till BRIS.
  • Skapad: 16 DEC 2014 09:27

Det började med ett föredrag förra hösten. Vi var på plats i Cupolen och hörde Patrik Sjöberg berätta om det han utsattes för som ung, och hur han valt att samarbeta med Barnens Rätt I Samhället, BRIS, efter att hans uppmärksammade bok ”Det du inte såg” släpptes. Han berättade om den hjälptelefon BRIS har, dit barn och ungdomar kan ringa och få hjälp när de inte har någon annan i sin närhet att prata med, och att de inte har möjlighet att ha telefonen bemannad så mycket som skulle behövas. Där och då föddes en liten idé. Skulle inte Värnamo Skytteförening kunna arrangera en tävling till förmån för BRIS?

141213 Värnamo Tuva Gyllensten skjuter Lusseskottet/></p> <p>Jo, det kunde vi. I lördags, på Luciadagen, arrangerade vi ”Lusseskottet”. Totalt 57 skyttar från Värnamo, Skillingaryd, Kärda, Anderstorp, Sävsjö, Villstad, Burseryd och Eskilstuna kom till luftgevärshallen i Värnamo och sköt 40 skott sittande med stöd. För att göra tävlingen tillgänglig för alla fick man ha hjälp under hela skjuttiden, och som en extra liten rolig grej lät vi alla skjuta i samma klass.</p> <p>Anmälningsavgiften gick oavkortat till BRIS och i stället för ett pris fick varje skytt ett diplom med sig hem. De skyttar, föräldrar och ledare som besökte oss i skyttehallen tyckte alla om initiativet. Det blev en chans att prova att tävla på ett lättsamt sätt, och det var en

Tuva Gyllensten skjuter Lusseskottet.

Dagens högsta resultat, 421,7 poäng stod den svenske veteranmästaren Sören Henrysson (Värnamo) för. Med alla skyttar i samma klass bjöds det på några härliga ”interna familjekamper”: Oliwia Arvidsson (Skillingaryd) besegrade mamma Annika med 0,3 poäng, Inger Bergdahl (Värnamo) smet förbi maken Lars med 0,2 poäng, och Tony Björnsson (Värnamo) jublade i triumf över att ha besegrat pappa Björn med 0,2 poäng.
141213 Värnamo Tuva Gyllensten får hjälp med laddningen av Liselott Danielsson www

Tuva Gyllensten får hjälp med laddningen av Liselott Danielsson.


Det totala resultatet för denna dag blev, med anmälningsavgifter, lotteri, fikaförsäljning och frivilliga bidrag, 4540kr till BRIS. Vi är stolta över vår insats, och tycker det vore häftigt om idén skulle sprida sig. Tack till alla som bidrog!

 

Värnamo Skytteförening
genom Liselott Danielsson

Skribent: Gevärssektionen
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link