Hoppa till sidans innehåll
Foto: Aleholmsskolan Nu är det dags att söka till skyttegymnasiet HT 2016.

Påminnelse - sök till skyttegymnasiet HT 2016

24 NOV 2015 10:00
Nu är det hög tid att söka till skyttegymnasiet, för den som ska börja gymnasiet hösten 2016. Sista ansökningsdag är 1 december 2015. Detta gäller för såväl Riksidrottsgymnasium Skytte i Sävsjö, som de nationella idrottsutbildningarna i Strömsund och på Gotland.
  • Skapad: 24 NOV 2015 10:00

Svenska Skyttesportförbundets (SvSF:s) Riksidrottsgymnasium (RIG) finns på Aleholmsskolan i Sävsjö. Du som nu går i årskurs 9 och är aktiv gevär- eller pistolskytt har möjlighet att söka till Skyttegymnasiet för start HT 2016.

Du har också möjlighet att söka ett lokalt/regionalt alternativ, Nationellt godkänd Idrottsutbildning (NIU) som finns på Gotland och i Strömsund. Strömsund har även NIU för skyttar med funktionshinder, samt för skyttar inom viltmål.

Som RIG-elev har Du ambitionen att satsa på en internationell elitkarriär som senior. NIU-eleven har sin inriktning mot nationell elit.


Att vara elev på skyttegymnasiet
Som elev på Skyttegymnasiet har du tillgång till kompetenta heltidsanställda tränare som visar dig vägen inom skytte, fysisk och mental träning. Eleverna tränar på schemalagd skoltid samt kvällstid och Du har regelbunden tillgång till skjuthall och tränare. Du har därför stora möjligheter att utvecklas som skytt på Skyttegymnasiet. Du leds in i en elitsatsning och förbereds för vidare skyttesatsning som senior.

Ansökan
Ansökningsformulär fylls i och skickas till SvSF så att den är inkommen senast den 1 december 2015. Din ansökan kommer att granskas av Skyttegymnasiet och Svenska Skyttesportförbundet. Därefter görs en idrottslig prövning i form av uttagningstester som sker den 11-13 december 2015 i Sävsjö för RIG:et. För NIU i Strömsund sker uttagningstester den 4-6 december.


Få mer information och hitta ansökningsblanketter på respektive gymnasiums hemsida:
* Aleholmsskolan i Sävsjö
* Hjalmar Strömerskolan i Strömsund
* NIU på Gotland

Du kan också läsa mer om skyttegymnasiet här samt i det utskicksbrev som gått ut till alla niondeklassare med skyttekort.


Välkommen med din ansökan!
Vi hoppas att du som har ett äkta skytteintresse och som vill satsa på en framtida elitkarriär, söker till vårt Riksidrottsgymnasium i Sävsjö. Välkommen med din ansökan senast den 1 december 2015.

KONTAKT SvSF
Hans Drugge
e-post

Skribent: Hans Drugge
Epost: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin 


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOPBingolotto_Svenska SkyttesportförbundetVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link