Hoppa till sidans innehåll

En idrottsledare i grannlandet

08 JAN 2017 18:16
Under tävlingsdagar tre gör 612 skyttar starter i grenarna pistol och gevär. Det är tolv nationer som samlas på samma idrottsarena för att göra upp om tre medaljer. Vi har alla olika bakgrunder och erfarenheter men på banan delar vi samma intresse.
  • Uppdaterad: 12 JAN 2017 13:38

Under Swedish Cup 2017 erbjöds lite olika föreläsningar som var kopplade till idrott. Föreläsningarna som handla om idrott online, värdegrundsfrågor och träningsredskapet Scatt. Detta var något som lockade inte bara svenska deltager utan aven våra vänner från grannlandet kom för att ta del av vad som togs upp. En av dessa var den norske pistolskytten Gun Heidi från Numendel pistolklubb.

Hur länge har du varit aktiv?

- Sedan 97-98 ungefär.

Hur länge har du varit ledare?

- 2011 blev jag ledare.

Vad har du för ledare filosofi?

- Hmm, svår fråga men jag tror att min ledarfilosofi är att alla ska ha roligt.

Varför börja du med skytte?

- När jag var ung jobba min farbror i försvaret och hade då lite vapen hemma. När jag och min bror var där en gång fick vi testa skjuta med hans pistol och jag var då bättre än min bror och tyckte det var väldigt roligt. Jag har spelat en del volleyboll också under mina år men sen ville jag prova något annat och då prova jag skytte och var fast. Fick frågan om att börja skjuta gevär också men pistol var lite enklare så det fick bli det.

Vad tycker du om Swedish Cup?

- Toppen! En jätterolig tävling. Jag hade uppehåll från tävlingen från 2013 fram till nu men annars har jag skjutit den 10 gånger.

Hur ser du på att unga engagerar sig som ledare och i olika styrelser?

- Jag tycker att det är jättebra. Det är både lärorikt och intressant för alla som är inblandade.

 

Gun Heidi är både aktiv på hög nivå och ledare, något som många i vårt avlånga land också är. Detta kan ibland vara knepigt att kombinera men långt ifrån omöjligt. När vi sitter och pratar så kommer det upp minnen från när Gun Heidi var på en tävling i Korea och där möttes skyttar från alla olika länder och alla var vänner. Tänk vad fantastiskt att som skytt och ledare får vara med om detta.

Så tänker jag också. Det är superhäftig att få både vara aktiv och idrottsledare i en sport där man får se och uppleva så mycket och där killar och tjejer tävlar på samma arena.

 

Skribent: Johanna Klemmedsson
Epost: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin 


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOPBingolotto_Svenska SkyttesportförbundetVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link