Hoppa till sidans innehåll

Swedish Cup kickar igång tävlingsåret

22 DEC 2016 09:00
Strax efter nyår kickar Swedish Cup igång skyttesportåret ordentligt i vanlig ordning. Tävlingen för luftgevär och luftpistol pågår den 5–7 januari i Sävsjö. Här samlas Sverigeeliten i de båda disciplinerna liksom många internationella deltagare.
  • Skapad: 22 DEC 2016 09:00

Pressinformation

Swedish Cup är en internationell luftvapenstävling som varje år inleder skytteåret i disciplinerna luftgevär och luftpistol. Swedish Cup bjuder på tävling i dagarna tre – varje dag ny tävling - och den lockar mer än 600 deltagare. I både gevär och pistol är det här en viktig tävling för vem som kommer att komma med i truppen till luftvapens-EM i Slovenien i början av mars. Det innebär att Sveriges allra bästa skyttar i disciplinerna självklart finns på plats i Sävsjö.

I tävlingen ställs de inte bara mot de svenska konkurrenterna utan även mot skyttar från Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Estland, Nederländerna, Spanien, Storbritannien, Grekland, Indien och Australien.

Arrangörsmässigt är det i vanlig ordning Skyttesportförbundets Gevärssektion och Pistolsektion som svarar för tävlingsarrangemanget, medan de lokala klubbarna sköter service runt omkring.

Det här blir trettonde gången i ordningen som Swedish Cup arrangeras och tävlingsdagar är den 5 till 7 januari.

All information om Swedish Cup, inklusive startlistor och resultatlistor samt även livevisning, finns att hitta på www.swedishcup.nu. Tävlingen finns också på Facebook. Bilder, fria för media att använda, kommer att publiceras på Svenska Skyttesportförbundets Flickr-sida.

Väl mött i Sävsjö och med en önskan om ett gott nytt tävlingsår till er alla!

Mediakontakt
Kommer du från media och vill besöka Swedish Cup eller har andra frågor – kontakta tävlingsledaren och tävlingens pressvärd Mikael Svensson på telefon 0708-14 36 46. Välkommen!

Skribent: Josefin Warg
Epost: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin 


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOPBingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link