Hoppa till sidans innehåll
  • DSC_0022Foto:
  • DSC_0016Foto:
  • DSC_0009Foto:
  • DSC_0025Foto:
  • DSC_0027Foto:
  • DSC_0012Foto:
  • DSC_0030Foto:
  • DSC_0001Foto:
  • DSC_0014Foto:

Cecilia och Magnus klippte SM-guld

05 NOV 2017 17:58
Jämna och rafflande kamper i god skyttemiljö handlade det om då det nationella SM:et med luftgevär gick vidare med sittandeklasser i Rottne respektive Ramselefors under söndagen.
  • Uppdaterad: 05 NOV 2017 18:07

Lite av damernas tävling tycktes det bli även i sittande. Cecilia Lindberg från Aspö intog ledarbanan i seniormästerskapet medan fjolårets seniorvinnare Annika Arvidsson från Skillingaryd intog ledarpositionen i veterankampen före titelförsvarande Magnus Rydén, Botkyrka.

Bland seniorerna kom Cecilia i första hand att uppvaktas av Värnamos Malin Östberg. Med två respektive ett skott kvar skuggade Malin blott 0,1 poäng bakom. Lindberg tog det säkra före det osäkra och klippte till med 10,9 i sista skottet, varpå det var avgjort.

På pallen fick de sällskap av ytterligare en blekingeskytt i form av Herman Fagerström, KA 2.

Magnus spurtade förbi

Bland veteranerna tog Magnus över ledarpositionen halvvägs genom finalen. Han fick därmed åter kliva högst på pallen, medan Annika Arvidsson som tvåa och Anneli Walander, Virsbo, som trea.

Bland finalskyttarna återfanns arrangörsklubbens Jonas Berglund och Fredrik Ahlm som i första hand brukar tävla inbördes, men som nu gick vidare till final som åtta och nia bland seniorerna.

- Skyttet gick bra, det var grunden som kunde varit en eller två poäng mer, men finalen är jag nöjd med, säger Jonas, som gillar att det finns ett mästerskap där vuxna sittandeskyttar får mötas.

- Det är roligt att få vara med och att detta finns, kul att så många ställer upp.

Även Fredrik trivdes med tillvaron, trots att Jonas spurtade iväg upp till en femteplats, medan han själv stod kvar på den nionde.

- Hade mål över 420 och det blev komma sex. Vi har en inbördes kamp, men Jonas tränar lite mer och är lite bättre än mig. Kul att få vara med i final när vi har det på hemmaplan, säger Fredrik.

Smålandsjubel igen

Smålänningarna har varit smått omöjliga när det gäller lagkamperna denna helgen. Samtliga de fem gulden för distriktslag har nämligen tillfallit hemmadistriktet.

Bland seniorerna vann Småland före Skåne och Västsvenska, medan det i veterankampen blev seger före Dalarna och Skåne.

Bland föreningslagen såg Värnamo till att det blev småländsk triumf, detta närmast före Ystad och Ludvika.

Dagens ”glimten i ögat-pris” till Ludvika som vid prisutdelningen hade en skylt på den saknade lagkompisen.

Arrangörsmässigt beröm

När det gäller finalerna fungerade även söndagen på ett bra sätt, tack vare mobilkommunikation skott för skott. Resultattavlorna i Rottne visade megalinkens redovisning från båda hallarna.

Utgår från att arrangemanget fungerade lika väl som vanligt i Västerbotten, i Rottne har skyttar och ledare varit väl omhändertagna hela helgen – stor tack till arrangörerna.

Fotnot:

Under helgens tävling har det såväl på plats i Rottne som via sociala medier framförts synpunkter på tävlingsupplägget, bl a med två tävlingsorter, vid nationella SM.

För de som inte minns har det funnits en motion om nyordning. Den bifölls av Gevärssektionen, men avslogs av årsmötet. Vi följer med andra ord bara det som är beslutat i demokratisk ordning.

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin 


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOPBingolotto_Svenska SkyttesportförbundetVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link