Hoppa till sidans innehåll

Uttagningsregler NM och NUM 6.5 2018

27 OKT 2017 16:44
Här presenterar lagledningen uttagningsregler till såväl NM som NUM 2018 med gevär 6.5, som kommer att avgöras i Norge första helgen i september. Lycka till i säsongens kvaltävlingar!
  • Uppdaterad: 27 OKT 2017 16:47

UTTAGNINGSREGLER NM 2018  - FÄLTSKYTTE

Enligt  beslut kommer de 15 seniorskyttarna i NM-laget 2017 att bestå av 3 skyttar uttagna under NM 2017, 3 (tre) skyttar uttagna genom uttagningar fältskytte (fältskyttar), 3 (tre) skyttar uttagna genom uttagningar banskytte (banskyttar), 3 (tre) skyttar – som utöver de 9 uttagna skyttarna till NM 2017+fältskyttarna+banskyttarna uppnår högst sammanlagda poäng på 4+4 uttagningstävlingar fältskytte+banskytte (kombinationsskyttar). De sista tre platserna utses av grenledaren Gevär, Stefan Jakobsson i samråd med Lennart Högenberg, Jane Jönsson och Eva Åhlin antingen som förhandsuttagningar eller i samband med det slutliga fastställandet av NM-laget i slutet av juli.

De tre skyttar som blev uttagna vid NM 2017, till NM 2018 blev Anders Petersson genom sin BRONSmedalj i sekundfält samt Olle Gabrielsson och Marcus Åhlin genom bästa platssiffror.

Vinnarna vid SM bana 2017 ställningar resp liggande kommer att inleda poängjakten till uttagning NM bana 2018 med 25 poäng i bagaget och det är då Roger Strandh i liggande och Casper Fredriksson i ställningar.

Det krävs ingen föranmälan av de skyttar som är intresserade att delta, men lämpligen anmäler man intresse till Lennart Högenberg This is a mailto link att de vill ta del av de poängsammanställningar som kommer att upprättas löpande och den övriga information som kommer att skickas ut till de som är intresserade av att vara med i NM-laget där NM går i Danmark första helgen i september.                                                                                                                                             Uttagningsregler för juniorer kommer inom kort att skickas ut av Eva. Uttagningsregler för banskyttar kommer att skickas ut senast 2018-03-31.

                                               _________________________

Till grund för uttagningen av fältskyttar ligger 25 uttagningstävlingar.

Vi har redan börjat med följande tävlingar under hösten, Fältskjutning 15/10 Dalby, 22/10 Karlshamn, SM fält Kungsängen 28-29/10, tävlingarna på Gotland den 18-19/11, Vinterträffen 14/1 Gammalstorp och Rommeknallen 14/1 Rommehed, som de första uttagningstävlingarna för fält.

I varje uttagningstävling delas det ut poäng till de 10 bäst placerade skyttarna enligt poängtilldelningen 25, 20, 15, 10, 8, 6, 4, 3, 2, 1. Poäng fördelas inte bara till klass Elit utan till alla skyttar som tävlar efter samma förutsättningar som klass Elit i den aktuella tävlingen – Juniorer räknas med i poängfördelningen enligt tidigare Poäng fördelas även till skyttar som redan är uttagna – om det skett förhandsuttagningar NM 2017. Poäng fördelas enbart till Svenska skyttar.

Vid särskiljning för poängtilldelningen i en enskild uttagningstävling mellan skyttar med samma träffantal är det alltid den enskilda tävlingens särskiljningsregler som gäller – dock om det genomförs särskjutning så skall särskiljningen ske utifrån särskjutningen och då inte bara avseende förstaplatsen utan för alla som deltagit i särskjutningen. Bara hela poäng delas ut – vid exakt samma resultat särskiljs enligt ordning i prislistan. Vid exakt samma resultat i olika klasser räknas högsta klassen före.

De tre skyttar som får högst totalpoäng på sina fyra bästa tävlingar tas ut. Om en eller flera skyttar hamnar på samma totalpoäng sker särskiljning genom jämförelse mellan i första hand bästa femteresultat, därefter bästa sjätteresultat o s v. Om en eller flera av de skyttar som tas ut genom denna lista redan är förhandsuttagen så tas motsvararande antal skyttar ytterligare ut utifrån totalpoängen på den aktuella listan för uttagningar fältskytte eller kombinationsskyttar fält+bana.

/Lennart Högenberg, Jane Jönsson och Eva Åhlin

 

 

Uttagningsregler Junior 6,5 Nationellt 2018

Enligt beslut kommer Sverige att delta i de nordiska mästerskapen med 5 juniorskyttarna, t o m det år man fyller 20. Skyttarna kommer att tas ut på följande sätt:

1.     En skytt, med högsta poäng på fältlistan, kommer att tas ut efter fältskyttesäsongen.

2.    En skytt, med högsta poäng på banlistan, kommer att tas ut efter Margarethakedjan.

3.    Tre skyttar kommer tas ut efter Margarethakedjan. Här kommer vi att titta på antal tävlingar både i fält och bana, insamlad poäng och resultat.

De tre skyttarna kommer att tas ut av landslagsledningen Eva Åhlin, Jane Jönsson och Lennart Högenberg i samråd medgrenledare gevär Stefan Jacobsson.

Det krävs ingen föranmälan av de skyttar som är intresserade av att kämpa om ovanstående platser men lämpligen anmäler ni ert intresse till Eva Åhlin This is a mailto link, så ni kan ta del av de poängställningar som kommer upprättas löpande och den övriga information som kommer skickas ut angående NM 2018 i Norge.

För fältskytteuttagningarna gäller följande:

De tävlingar som det kommer att delas ut 25-10 poäng är JSM Fält hösten 2017 och våren 2018, Gotlandstävlingarna och Vinterriksskyttet utifrån följande poängsystem

1.     plats 25p

2.    plats 20p

3.    plats 15p

4.    plats 13p

5.    plats 11p

Alla placeringar därefter kommer att erhålla 10 poäng.

Övriga NM uttagningar i fält ger er 10 poäng/tävling oavsett träff. Under hösten 2017 och början på 2018 startar vi upp med följande NM-tävlingar

Fältskjutning 15/10 Dalby, Skåne

Fält SM  28/10 Kungsängen, Stockholm

Gotland 18-19/11 Katthammarsvik och Klintehamn

Vinterträffen 14/1 Gammalstorp, Blekinge

Rommeknallen 14/1 Rommehed, Borlänge

För banskyttesäsongen gäller följande:

De tävlingar som det kommer att delas ut 25-10 poäng är sommarskjutningarna, tävlingarna i Ramselefors, Arvikakedjan och Margarethakedjan och JSM 2017 där ni juniorer tävlar i samma klass och under likvärdiga förhållande.

Övriga NM uttagningar i bana kommer att ge 10 poäng/tävling oavsett resultat.

Aktuella NM uttagningar för bana kommer under våren 2018.

Vi vill med detta poängsystem göra det tydligare för er skyttar vilka tävlingar som gäller och att ni kan följa hur ni ligger till i uttagningen till juniorlandslaget. För att få tävlingsrutin, erfarenhet och att kunna utvecklas som skytt anser vi att ni behöver komma ut på olika tävlingar och få tävlingsvana, så använd er av de NM uttagningar som finns i er närhet för att skapa denna tävlingsrutin. Vi tycker det är viktig att ni deltar utifrån er nivå och utvecklas därifrån så därför har vi valt ett poängsystem där ert deltagande och ambitionsnivå ska premieras före resultat därav poängsystemet 10p/tävling. De tävlingar där resultatet får betydelse för poängen är på de större tävlingarna där ni juniorer skjuter under samma förutsättningar.

De tävlingar i fältskytte som ni kommer kämpa om 25 poäng vill vi att ni skjuter i juniorklass om det erbjuds eller en klass där ni skjuter samma program som klass Elit. På tävlingarna där ni erhåller 10 poäng har vi inget krav på att ni ska skjuta i en högre klass i fält än vad ni tillhör, bara för att skjuta knästående, men ni ska vara med medvetna om att vid NM måste ni skjuta knä. Vid bantävlingarna har vi kravet att ni skjuter samma program som seniorerna, ställningsprogrammet och korta skjuttider när det gäller liggandeprogrammet.

Tävlingssäsongen 2016/2017 var första försöket att få till ett poängsystem som fungerar och gör uttagningssystemet synligt och tydligt för juniorerna som tävlar om platserna. Årets poängsysteme har vi utvecklat utifrån era värdefulla synpunkter som vi fått in och vi har hörsammat era önskemål om att ert SM, alltså JSM 2017, kommer att vara er första uttagning inför bansäsongen 2018.  Vi önskar att ni fortsätter att lämna synpunkter och åsikter om hur vi kan utveckla oss framöver. Vi finns till för er så hör av er om ni har några frågor, tankar el funderingar.

 

/Eva, Jane och Lennart

 

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin 


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOPBingolotto_Svenska SkyttesportförbundetVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link