Hoppa till sidans innehåll

Gevärssektionen- inte bara olika mästerskap

11 NOV 2017 20:59
Nästan varje helg året runt finns möjlighet för den som vill att skjuta en tävling. Mycket fokus läggs på de olika mästerskapen eller olika GP tävlingar. Men gevärsskytte är så mycket mer.
  • Skapad: 11 NOV 2017 20:59

Undertecknad har idag gjort besök på en sk. Nationell inbjudningstävling på luftgevär. Skjuthallen riktigt sprudlade av energi från både arrangör likväl som från skyttar och ledare. Inom ramen för Regelbok nationelt skytte finns det möjlighet för egna lösningar som arrangör. Tex. kan antalet skott i en grundomgång variera eller formerna för en final i den mån man väljer att ha det.
För dagen bestod grundomgången av fyrtio skott och en final i slutet av tävlingsdagen. En final som avgjordes genom att alla sköt två skott. De två med lägst res blev utslagna, monitorerna nollades och två nya skott osv. tills en vinnare korats. 

Jag fick också möjlighet att samtala med några riktiga Charmtroll.

Syskonen Dahl från Älmhult. August och Alfred som är tvillingar på 7 år samt deras syster Alma 9 år och nämner gärna sitt rekord. De började skjuta nu i höst och tycker det är jätteroligt och är eniga om att det är koncentrationen som är det som är viktigast. De tränar oftast två ggr/vecka och tycker det är ganska lätt och har därför bestämt sig för att bli bäst i världen. Utöver skyttet hjälper deras föräldrar dem även med aktiviteter inom fotboll, innebandy, simning samt även körsång.

Från Påryd och tävlandes för Karlslunda fannas Maria med sonen Hampus Helmuth 10 år,  som bägge skjuter, tyckte att gemenskapen runt hela skyttet var något som de uppskattade väldigt mycket och var lite av deras drivkraft. Utöver skyttet med träning vid två tillfällen i veckan går tiden också åt till hästsport och fotboll. För Hampus del så svarade han precis som syskonen från Älmhult att han också ville bli bäst i världen.

Gemensamt för de ovan nämnda var att de utan att jag frågade, var stolta och gärna väldigt fort berättade om sina resultat och att det med största sannolikhet var en ny pokal på väg till prishyllan.

För dagen så var det ca 100 skyttar från runt 20 olika föreningar med samma intresse, nämligen vårt kära skytte, som vi naturligtvis känner på olika sätt om det är antingen krut eller luftskytte. Men det här mina vänner detta är ett litet axplock från vårt breddskytte där det är föräldrar som är de stora hjältarna som skjutsar på sina och även ibland på andra barn till och från våra olika tävlingar.
Själv ska jag med nyfikenhet följa för att se om vi har någon framtida mästare från Påryd eller Älmhult.

För övrigt kan jag meddela att Alvesta skytteförening även har fantastiska köttbullsmackor. :)

Patrik Hjortskull
Ansvarig 10m

Skribent: Patrik Hjortskull
Epost: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin 


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOPBingolotto_Svenska SkyttesportförbundetVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link