Hoppa till sidans innehåll
 • DSC_0067Foto:
 • DSC_0022Foto:
 • DSC_0001Foto:
 • DSC_0035Foto:
 • DSC_0062Foto:
 • DSC_0045Foto:
 • DSC_0050Foto:
 • DSC_0029Foto:
 • DSC_0014Foto:
 • DSC_0061Foto:
 • DSC_0053Foto:
 • DSC_0038Foto:
 • DSC_0058Foto:
 • DSC_0047Foto:
 • DSC_0071Foto:

Isabelle, Lotten och Martin mästare

04 NOV 2017 21:43
Om flickorna i Småland har det sjungits många gånger och den valsen återkommer några gånger även under lördagens nationella SM med luftgevär i småländska Rottne.
 • Uppdaterad: 04 NOV 2017 22:01

Det var inte bara småländskorna som visade kvalitéer, integrerade gevärstävlingar blir ofta tjejdominerade generellt.

Inför JSM-finalen i Rottne intog åtta tjejer och två killar finalarenan. Ledde gjorde Anna Mårtensson från Kyrkås med 394 poäng uppe i Umeå, mot 392 för Isabelle Johansson från Anderstorp, i Sörabyhallen.

- Det var nervöst i finalen. Lite tufft att veta att hon var två poäng före uppe i Umeå, säger Isabelle som undan för undan tog in och gick förbi.

Tyvärr fick arrangörerna i Rottne, med två fulltaliga finaler att följa upp, det svårt eller rent av omöjligt att följa då arrangörerna i Umeå ryckte. Då finalen i norr var klar, då återstod fyra skott i söder.

För de som förespråkar dubbla tävlingsorter även i framtiden, är det ett sätt att skjuta sig i foten.

Isabelles andra raka JSM-guld

Nåväl, juniorguldet landade till slut i Anderstorp.

- Blev mer fokuserad på att komma ikapp. Alltid kul att vinna guld och att ta det andra i rad, förklarar vårens EM-tvåa Isabelle.

Om juniorfälten var fulltaliga på båda orterna, så var det värre på veteransidan. Här ställdes tio skyttar i söder mot två i norr.

Martins tredje raka veteranguld

Stabil rakt igenom var Martin Sahlbring från Uddevalla, som putsade rekordet till 485,7 poäng, med den återstående formaliteten att förbundsstyrelsen ska godkänna rekordet.

- Tredje guldet på rad, kul att kunna öka på rekordet. Ragnar (Wässman, Björksta) på andraplatsen var snäll emot mig, sa en nöjd Martin.

- Känns gott även om det var lite pirrigt i finalen.

Om det var många tjejer i juniorfinalen, kunde konstateras att seniorfinalens tio banor i Rottne intogs av fem småländskor.

Lotten ensam över 500-strecket

Ledaren Lotten Johansson, Ramselefors, uppe i Umeå utmanades ombytesvis av Ludwig Wässman från Björksta och Johanna Andersson, Dalstorp, i det sydsvenska finalfältet.

Båda fick dock ge vika och Lotten summerades till 500,2 mot 499,3 för Ludde och 498,3 för Johanna.

- Trots ett bra grundresultat kändes det som jag hamnade direkt i uppförsbacke med 9,3 i första skottet. De andra skjuter så bra, det går inte att släppa något. Jobbad mig tillbaka i matchen och gjorde ett okej resultat, analyserade Wässman efteråt.

Denna finalen blev också betydligt mer spännande ur publiksynpunkt, eftersom de båda tävlingsorterna nu var synkade med varandra.

Småländskt i distriktslagkamperna

Hemmadistriktet Småland klev överst på pallen i samtliga distriktskamper. Juniorlaget innehållande Isabelle Johansson från Anderstorp tillsammans med Gullabosystrarna Johanna och Amanda Carlsson klippte guldet före Skåne och Västergötland.

Bland seniorerna var det återigen Småland överst, men med Västerbotten på en silverpall långt bort och Västmanland på en bronspall tajt intill.

Veteranlaget med Isabelles mamma Ann-Christin i spetsen vann närmast före Skåne.

Tjejdominans även bland föreningslagen

Bland föreningslagen på juniornivå triumferade som ofta Gullabo, denna gången genom Amanda och Johanna Carlsson. De vann närmast före Björksta. På seniornivån var det däremot Ramselefors som drog längsta strået. Detta före Björksta och Dalstorp.

Sörabyhallen får skyttar att trivas

Många skyttar som kommer till den ”nya” Sörabyhallen säger sig trivas inte bara med skjuthallen, utan också atmosfären runt omkring. De senaste fem veckorna har anläggningen varit fullbokad med totalt tre tävlingshelger i Sörabys regi, ett läger i Smålands regi och ett läger i Gevärssektionens regi.

Det har varit fem intensiva veckor för Sörabys funktionärer som nu bjöd på såväl bra arrangemang som god mat och dryck, något som ger alla närvarande ny energi att prestera.

Mästerskapen fullföljs under söndagen med klasserna i sittande, där Söraby får samverka med tävlingarna i Ramselefors.

Resultat:

results.megalink.no

www.sorabyskf.nu

www.ac-skytte.com

 

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin 


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOPBingolotto_Svenska SkyttesportförbundetVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link