Hoppa till sidans innehåll
  • IMG_1828aFoto:
  • IMG_1830aFoto:
  • IMG_1829Foto:

LF Open Internationell tävling i Danmark

04 DEC 2017 22:26
Många svenskar beger sig varje år i början av december till Danmark för att skjuta 10 m tävling i Eskilstrup. LF-Open är en populär tävling och årets upplaga var inget undantag.
  • Uppdaterad: 04 DEC 2017 22:28

Herrar

I herrklassen var det Marcus Madsen som dominerade de första två tävlingsdagarna med bra resultat i grundomgången och finalsegrar. Den tredje dagen var det däremot en annan svensk som presterade bäst. Ludwig Wässman sköt fina 622,3 i grundomgången och följde sedan upp med sin första internationella finalseger.

Damer

De danska damerna är av yppersta världsklass med flera kända namn. Det var också de danska damerna som dominerade klassen. Den här gången var det Rikke Maeng som var i bäst form. Första dagen levererade hon 418,0 i grundomgången och sista dagen sköt hon nytt danskt finalrekord med 250,8. Enda svenska som blandade sig i tätstriden var Karin Blom som tog sig till två finaler med en femteplats som bästa slutplacering.

Damjunior

På damjuniorsidan är det många svenska tjejer som presterar på en fantastiskt hög nivå för tillfället. Just nu är det bredden på toppen som imponerar mest. Dag två var det till exempel sju svenska skyttar som sköt över 412 p, och det krävdes upp mot 413 för att ta sig till final. Bästa skytt i klassen var annars Isabelle Johansson som åker hem med två guld och ett silver. Högsta grundomgångspoäng kom sista dagen med 416,8. Även Johanna Andersson var över 416 p under tävlingarnas andra dag.

Herrjunior

Den kanske bästa prestationen under hela helgen svarade finske Christian Friman för när han sköt 626,1 den första dagen. Christian fightades sedan mest med Mikkel Damholt och Nicklas Kildehöj från Danmark om tätplatserna i klassen Men det var flera svenska skyttar som ville vara med i matchen också. Första dagen tog Mattias Jogmark hand om bronsplatsen och dag 2 var det Anders Henricssons tur.

180 deltagare varav 76 svenskar

LF-Open avgjordes i år för nionde gången. Tävlingen hålls i Eskilstrup på Falster i södra Danmark. I år deltog c:a 180 skyttar från Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Norge och Nederländerna. Det svenska inslaget var stort i år med 76 startande svenskar i gevär och pistol. Tävlingen avgörs över tre dagar med avslutade tävlingar (inklusive final) varje dag.

Tre bilder

 - Damfinal med Karin Blom

 - Medaljörer i Herrjunior Christian Friman, FIN till vänster, Mikkel Damholt, DEN i mitten och Anders Henricsson, SWE till höger

 - Svenska damjuniorer dominerar i finalfältet. 6 av 8 finalister från Sverige

Skribent: Magnus Gustafsson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin 


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOPBingolotto_Svenska SkyttesportförbundetVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link