Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsbröder med framtidslöfte i fokus

16 OKT 2017 23:18
Söndag morgon. Några från en förening i de värmländska skogarna sätter sig och äter sin frukost. Just då vet dessa skyttar inte om, att inom några timmar är de med och tampas om guldet efter ett fantastiskt fint skytte.
  • Skapad: 16 OKT 2017 23:18

Till slut går korthållssäsongen mot sin säsongsavslutning. Som tradition hålls riksfinalen av korthållscupen på Munktell Arena i Eskilstuna en söndag i oktober.

Tävlingen där en kuddskytt, en remskytt och en ställningsskytt, från en och samma förening bildar ett lag. En lagtävling som börjar på distriktsnivå, vidare till en regionsomgång, och avslutas med riksfinal inomhus hos Eskilstuna Skf.

Först ut i grundomgången är kuddskyttarna. Liggande är det inte många poäng som skiljer skyttarna åt. Men varje poäng betyder så otroligt mycket i slutändan, då det ibland krävs tiondelar för att skilja lagen åt. Frida Börjesson från Ålem tog täten på 196p, tätt följd av Therese Bråten, Skillingmark, och Calle Olsson, Bromma-Solna.

För remskyttarna sköt både den landslagsmeriterade Peter U Larsson, Vaksala, och Kasper Fingal, Ålem, riktigt stabilt. Delade förstaplatsen på 198p och därmed förde Kasper Fingal upp sin förening i täten. Men även Lars Magnusson, Skillingmark, hade häng inför finalen.

Men det dröjde inte länge förrän cupen vände igen. För när en heltaggad Per Magnusson från Skillingmark kliver in på banan, gäller det att hålla i hatten. Med sina 190p förde han Värmland upp i topp. Margareta Ottosson, tävlandes för Bromma-Solna, är nog en av de skyttar som har mest rutin från den här tävlingen. Och det tycks vara en tävling hon gillar, för de gånger hon är med i finalen finns hon alltid med i fighten om prispallen. Även Casper Fredriksson, Ramselefors, skuggade täten.

Så efter grundomgången var det Skillingmark i topp, före Vaksala och Ålem. 

I finalen är det samma ordning som i grundomgången med kuddskyttar först ut. Frida gjorde en bra skjutning. Men den här dagen var det inget som stoppade Therese Bråten. Tappade en 9:a i första skottet, sen fyllde hon resten.
De sista fem skotten räknas decimalt, hennes snitt på dessa fem skott blev smått osannolika 10.62p. Vilket också gjorde att hon sköt dagens högsta finalresultat.

I en över lag jämn remfinal var det Kasper som var för dagen strået vassare. Efter finalskjutningen hade han vunnit sin klass med över tre poäng. Och avståndet till ledande Skillingmark minskade igen.

Den sista finalen i ställning, skulle det bli ytterligare omkastningar. Från att vara utanför pallen förde hans stående skott upp Vaksalas Per Sandberg i topp. Endast 0.6p före Margaretha. Som i sin tur hade tagit sig förbi och höll undan för Per Magnusson i det sista skottet med ynka 0.1p. 

När man då sammafattar resultaten visar det sig att den ledning Skillingmark hade ifrån grundomgången, höll hela vägen i årets riksfinal. Närmast följde Vaksala och Ramselefors. Men det stoppar inte där. Resultatet för vinnarna på 1017,8p, är också ett nytt rekord i finalen av korthållscupen. Och inte mindre än 5 lag passerade den magiska 1000p gränsen. Fantastisk hög klass från många håll på årets avslutande tävling.

Ett tack till alla er som deltog i årets upplaga.
Och ett varmt tack till alla arrangörer från distrikt till final. 

Resultat

 

Vinnare Korthållscupen 2017

Skillingmark Skf


  Namn   G.omg Final   Summa
Kudde Therese Bråten   195 152.1 = 347.1p
Rem Lars Magnusson   195 147.5 = 342.5p
Ställning Per Magnusson   190 138.2 = 328.2p
Totalt           1017.8p

 

 

Skribent: Patrik Johansson
Epost: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin 


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOPBingolotto_Svenska SkyttesportförbundetVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link