Hoppa till sidans innehåll

Frida från Stenkumla tog en dubbel

18 NOV 2018 14:26
Frida Eriksson som skjuter för Stenkumla på Gotland knep guldet i bägge ståfinalerna efter det att hon under dagen visat prov på stabilt skytte gång efter gång.
  • Skapad: 18 NOV 2018 14:26

Dagens första final var den för de sittande skyttarna. I klassen för sittande juniorer segrade Jamela Prims från Gullspång skf efter det att hon i grundomgången först skjutit 39 träff och sedan haft de fina siffrorna 9 träff, 10 träff, 9 träff och sedan åter igen 10 träff i finalen där hon till sist slog ut Clara Gustfsson, Lekvattnet- Torsby skf. Clara hade samma finalsiffror, fast i en annan ordning, 10, 10, 9 och till sist 9 träff till sist vilket då innerbar att hon fick silvret i den finalen och guldet alltså till Jamela från Gullspång.


I sittandefinalen RM öppen klass var det till slut en ren föreningsuppgörelse då Andreas Christensson ställdes mot Emelie Johansson, bägge Vellinge sk. Andreas vann med siffrorna 10-8 mot Emelie.

Dagens nästa final var den för JSM skyttar stående. Segrade där gjorde alltså Frida Eriksson från Gotland. Hon skjuter för Stenkummla sg och knep guldet precis före Amada Carlsson , Gullabo skf. Amanda som på sin väg fram slog ut en annan Stenkumla skytt nämligen Ida Eklund. Den fjärde skytten i semifinalen var Moa Nilsson, I16/Lv6 som då blev utslagen av Frida. Guld och brons på så vis till stenkumla, silver till Gullabo och ett till brons till Halmstad och I16/Lv6.

I den för dagen sista semifinalen var det bara ett nytt namn, Amanda Glansholm, och gissa vad, hon skjuter också för Stenkumla sg. I övrigt var det sedan tidigare nämnda skyttar, Andreas Christensson, som nu ställt sig upp på fötterna efter sittandefinalen, Moa nilsson från Halmstad och naturligtvis dagens stora vinnare Frida Eriksson. Andreas med en tidigare guldmedalj från sittande finalen slog ut Amanda först efter det att det skett en särskjutning dem emellan med ett skott, 7-6 till Vellinge. Moa var sugen på revanch på Frida och tog även den semin till särskjutning. När alla tio skotten där var avklarade stod det 9-9. Frida var den som hade bäst koll på nerverna med det resultatet att det blev en ny match om guldet. På ena sidan Andreas och på andra sidan F Eriksson. Andreas  orkade inte hålla i och med siffrorna 9-5 stod det alltså klart att Frida Eriksson från Stenkumla på Gotland bärgade hem ytterligare ett guld dennna dag i Marks skyttecenter.

I de stående klasserna är det som så att semifinalisterna också blir uttagna till en landskamp mot Finland. Nästa gång den avgörs är det hos Öckerö skytteförening i slutet på januari 2019 och är dessutom ett sammarrangemang som vi glädjande nog gör tillsammans med pistolsektionen.

De uttagna skyttarna är således:

Juniorerna Ida Eklund-Stenkumla, Amanda Carlsson-Gullabo, Moa NIlsson-I16/Lv6 och Frida Eriksson även hon från Stenkumla.

För seniorerna är det Andreas Christensson-Vellinge och Amanda Glansholm-Stenkumla från semifinalerna. Här är det så att då Frida och Moa redan är uttagna som juniorer plockas det in skyttar med hjälp av resultaten från grundomgången. De två skyttar som då går in är Louise Nilsson-Sjuhäradsbygden samt Emma Helge-Gullspång.

Ett extra grattis!! till er uttagna skyttar.

Arrangörsmässigt är det som vanligt inga konstigheter när man kommer till den rutinerad staben i tygriket och de utför tävlngarna med stor vana och galans och redan nu kan vi se fram emot att åter besöka Kinna samma tid nästa år. Min personliga förhoppning är naturligtvis att det är fler som ska upptäcka tjusningen med att skjuta fallmål.

Är ni nyfikna på massa andra resultat från tävlingen så finns de tillgängliga i tävlngskalendern (Indta)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skribent: Patrik Hjortskull
Epost: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

 

 
WEBBSHOPBingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...