Hoppa till sidans innehåll

Spänning in i det sista i Kisakallio

20 OKT 2018 17:12
Alltid är det lika dant, oerhört spännande i den här tävlingsformen. Till slut blev det till att räkna inskjutna poäng.
  • Skapad: 20 OKT 2018 17:12

Morgonen började med en match mot Serbien, ett lag som idag faktiskt var ett nummer bättre på alla positioner. Kanska var det den lite tidiga morgen som låg till grund för att de svenska juniorerna inte kom riktigt till sin rätta? Även om de gjorde vad de kunde för att plocka poäng var de ett steg bakom matchen igenom. 
Senare under eftermiddagen blev det så dags för sista gruppmatchen och nu var det värdlandet Finland som stod för motståndet. Den matchen slutade nästan med siffror som låter lite som tennis. 0-6, 0-6, 3-3 och i sista tioskottsserien blev det 2-4 och allt till svensk fördel, alltså vinst med 19 p för Sverige och 5 för Finland. Det skulle visa sig vara oerhört viktigt med alla dessa poäng för samtidigt skjöt Ungern mot Serbien och där vann Ungern. I detta läget hade alla tre länderna Sverige, Ungern och Serbien 2 vinster vardera. Fram med räknedosan och Serbien var gruppvinare. För svenskt vidkommande blev det trots allt en andraplats i gruppen  men endast med tre poäng tillgodo på ungrarna på tredje plats, Finland blev gruppfyra.

I den andra gruppen var det desto jämnare. I match nummer två slutade det med shoot off för alla fyra lagen och som dessutom utföll som så att inför sista matchen hade alla lagen i den gruppen en vinst och en förlust. Notabelt i shoot offen var att alla de tre italienska skyttarna sköt varsin 10,8. Den gruppens sista match innerbar således att vinst = skytte på söndagen, Polen mot Ryssland och Österrike mot Italien. När klockan tickat ner till noll och sista gruppskottet var avslutat blev det Ryssland som segrade i grupp två och Italien på andra plats.

Hur ser det då ut inför morgondagen? Jo Sverige och de tre mycket duktiga juniorerna skjuter bronsmatch klockan 10:00 finsk tid (09:00 i sverige) mot de duktiga skyttarna från pastans hemland, Italien. Två timmar senare skjuts matchen om första och andra pris mellan Ryssland och Serbien. 

Såklart håller vi tummarna för Johanna, Josefine och Markus.

Skribent: Patrik Hjortskull
Epost: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin 


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOPBingolotto_Svenska SkyttesportförbundetVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link