Hoppa till sidans innehåll

Landslagsuttagning i Jönköping

01 JUL 2019 18:15
Årets landskampsuttagning gick av stapeln i Jönköping. Det var många deltagare som fick stå ut med både värme och vind innan de 18 personerna som kommer med i laget blev uttagna.
  • Skapad: 01 JUL 2019 18:15

Årets landskampsuttagning lockade många deltagare i samtliga klasser. Först ut på förmiddagen var juniorklassen, där man i det här sammanhanget räknas som junior till och med det året man fyller 25 år. Här var det överlag bra resultat som seniorerna i nästa lag hade något svårt att matcha upp till. Därefter blev det två lag med liggandeskyttar, där senior liggande var den klass med flest antal starter under dagen.

Skuggan populär mellan tävlingsomgångarna

Efter att den första omgången var skjuten var det dags för den andra omgång, som är en dansk nationell serie. Lagom till att andra omgången skulle börja hade vinden börjat komma igång, och det blev med ens lite klurigare. Även värmen hade nått sin höjdpunkt på närmare 30 grader, så många hölls sig i skuggan mellan skjutomgångarna. 

De tio bästa skyttarna i varje klass gick vidare till final. Ställningsfinalerna hade båda tydlig ledning. På gränsen till landslagsplatserna var det mer spännande, och skillnaden mellan juniorer och seniorer var liten. Juniorfinalen avslutades med att tre skyttar fick skjuta särskjutning, där alla tre sköt bra särskjutningsskott och samtliga kommer få åka på landskampen.

Jämna liggandefinaler

Liggfinalerna var väldigt jämna. I framförallt seniorklassen var varje poäng viktig. Veteran lika så, men där blev slutresultatet efter finalen lite mer annorlunda än placeringarna efter grundomgångarna.  

Till slut var lagets alla 18 skyttar uttagna. Dessa åker till Ystad för att den 18 Augusti skjuta korthållslandskampen mot Danmark. Förra året vann Sverige, och förhoppningsvis gör vi detta även i år, men tanke på det lag som tog ut vid gårdagens uttagningstävlingar i Jönköping!

För er som kom med: årets lagledare är som ni redan vet Håkan Christensson och Lolo Ramsing. Om det uppkommer någon fråga eller fundering är det bara att höra av sig! Annars kommer mer information närmare själva landskampen.

Skribent: Agnes Svedberg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP

VÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link