Hoppa till sidans innehåll

Vill ni vara med och utveckla något nytt?

08 MAJ 2019 14:58
Idag rör sig barn och ungdomar alldeles för lite. Av alla 15 åriga tjejer rör sig endast 9 % tillräcklig mycket varje dag. Så mycket som en fjärdedel av alla vuxna kommer inte upp i WHO:s rekommendationer för daglig aktivitet.
  • Skapad: 08 MAJ 2019 14:58

Allt fler barn och ungdomar väljer även att avstå från att idrotta i föreningar av olika anledningar. Detta måste vi ändra på!

Svenska skyttesportförbundet vill vara med och bryta trenden. Vi vill att fler ska röra på sig samtidigt som vi blir fler medlemmar. Vi vill satsa på Target sprint, eller springskytte om man översätter det till svenska. Detta är ett nytt koncept som börjar växa fram på olika platser i världen och Sverige ska vara en av dessa. 

Under 2019 fick SvSF medel från Framåtfonden för att introducera och få igång en verksamhet med Target sprint i Sverige. Framåtfonden finns för att få fler i rörelse samt att öka rörelseförståelsen hos alla, ung som gammal. Projektledare för detta är Johanna Klemmedsson. Nu söker vi föreningar som vill vara med och forma framtidens idrott. Grundkonceptet är att man skjuter med luftgevär på fallmål. Man springer en runda, lägger sig/ställer sig/ sätter sig ner och skjuter sen springer man igen. Man kan köra inne och ute. Detta är bara en grund att utgå ifrån, hur vi vill forma det är upp till föreningarna. 

Vi söker:
3 föreningar som vill satsa på Target sprint och har som ambition att få in grenen i sin verksamhet.  Det finns inga tydliga ramar än utan det är projektledaren tillsammans med de tre utvalda föreningarna som kommer forma projektet. De föreningar som är med kommer alltså forma sin egen verksamhet. 

Vad vinner ni på detta?
De förningar som vill vara med kommer att få forma en helt ny idrott. Man kommer kunna attrahera nya medlemmar till sin förening från en målgrupp vi kanske inte har nått tidigare. 


Vill ni vara med?

Kontakta Johanna Klemmedsson så berättar hon mer 

0727178398

This is a mailto link 

 

 

Skribent: Patrik Hjortskull
Epost: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin 


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOPBingolotto_Svenska SkyttesportförbundetVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link