Hoppa till sidans innehåll
  • DSC_0023Foto:
  • DSC_0093Foto:
  • DSC_0006Foto:

Elin har skytte i blodet sen generationer

12 APR 2020 19:16
Att se möjligheter och ta lärdom är nyckelord då vi tar årets SvD-medaljör (motivet) Elin Åhlin på pulsen mitt i påskhelgen och mitt i coronatider, då mycket av verksamheten är satt på vänt.
  • Uppdaterad: 12 APR 2020 19:16

Även om klubbadressen alltid varit Bälgviken i Södermanland är Guldsmedshyttan i Närke basen för Elin, 29, som till vardags jobbar såsom ekonomi- och löneadministratör på ett kommunalt besöksnäringsbolag.

Hur startade det och varför blev det skytte för din del?

- Jag är i princip född på skjutbanan och för min del har det varit skytte hela tiden. Har haft utrymme att prova annat, men varför byta bort det man älskar. Mamma, pappa, morfar och farfar har alltid varit skyttar.

Vad är bästa och sämsta skytteminne?

- Man har varit på skjutningar där det inte gått som man velat. Har alltid vänt det till lärdomar. Man får vara besviken i stunden där och då, men sen måste det vändas till något positivt, förklarar Elin och fortsätter:

- Jag har väldigt många bra minnen som jag tar med mig, men det är inget jag vill ranka. Den bästa känsla oavsett tävling eller träning är när jag presterat mitt bästa. Då kan jag inte göra mer, oavsett om det blir seger eller en femteplats. I de fallen fanns det de som var bättre.

När du hunnit smälta beskedet ett tag, värdering av SvD-medaljen?

- Jättestor ära att få vara på den, verkligen. Jag älskar att skjuta, kul att det jag gör även betyder något för andra. SvD har funnits med sen jag började skjuta 6.5 med kudde och jag var mer lyckosam med kudden. Jag är ju egentligen inte någon liggandeskytt, men det är en tävling som är obligatorisk, fastslår Elin Åhlin.

Du är ju allround och skjuter både nationellt och internationellt, vad är tjusningen?

- Jag älskar skytte överlag, är uppvuxen med det nationella och blev introducerad i det internationella ganska sent i 20-årsåldern. Jag tjänar på att skjuta både ock och jag blir en bättre skytt av det. Helt olika approach, känner att man blir mer komplett som skytt, förklarar Elin och fortsätter:

- Har aldrig velat begränsa mig även om det kan vara svårt få tiden att räcka till. I Sverige finns det en kultur att man bara kan bli bra på en sak. Jag ser möjligheter även i att kombinera korthåll och gevär. Ser du bara möjligheter kan du bli bra på allt.

Även om vi sitter mitt i corona-eländet när detta skrivs, ge oss en framåtblick?

- Jag hoppas att situationen lättar och att vi förhoppningsvis kan avverka SM och ett Nordiska fram i september, när nu Europacuperna blev inställda. Sen kan det ju bli spännande hur tävlingskalendern ser ut 2021.

TEXT: MIKAEL SVENSSON

De fem traditionella snabbfrågorna till Elin Åhlin.

1)      Sverigesemester eller utlandssemester?

- Sverigesemester, helt klart.

2)      Snart kommer grillen fram, lägger du kött eller fisk på den?

- Kött, vad kan variera.

3)      Vad dricker du till köttet, vin eller öl?

- Jag är en cola zero-människa!

4)      I stan, shopping eller evenemang?

- Det får bli shopping.

5)      Fritid, vildmarksliv eller trädgårdsliv?

- Det får blir vildmark, har inga gröna fingrar. Det skulle vara häftigt med en riktig fjällvandring om det skulle finnas tid för det.

 

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

 


 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet


TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...