Hoppa till sidans innehåll
  • DSC_0011Foto:
  • DSC_0016Foto:
  • DSC_0006Foto:
  • DSC_0010Foto:
  • DSC_0009Foto:
  • DSC_0008Foto:
  • DSC_0001Foto:
  • DSC_0018Foto:

Isabelle och Marcus vann i Swedish Cup

04 JAN 2020 17:21
Mitt i den norska dominansen på gevärssidan bröt Isabelle Johansson från Anderstorp isen med guld i damernas seniorfinal under den andra tävlingsdagen på Swedish Cup. Marcus Madsen knöt senare på kvällen ihop dagen med en magisk final.
  • Uppdaterad: 04 JAN 2020 17:21

 

- Finalen var tuff. Inget flyt, utan jag fick jobba för varje tia, sa Isabelle Johansson efter finalpärsen.

En final där hon tog över ledningen från Andrea Wick, Kisen, efter det tionde skottet. Med tanke på att de båda finskorna lämnade först, innan Isabelle Edman, Jönköping, nådde sjätteplatsen, var det fyra norskor som jagade småländskan. Värre än på Tour the ski.

Isabelle hade ledningen med 1,7 poäng som bäst, men skickade bort 1,1 poäng på en nia. Konkurrenterna från grannlandet i väster knaprade tiondel för tiondel. Med ett skott kvar hade Jeanette Duestad, Notteroy, blott 0,3 upp. Då satte Isabelle in stöten fram till 1,0 i marginal och 248,9 mot 247,9 i slutresultat. Trea Andrea Wick, tävlande för Kisen.

- Idag var det nervöst. Det är ändå första Swedish Cup som senior, det bygger lite extra spänning, förklarar Isabelle som vill ha mer inför den tredje tävlingsdagen.

- Grundomgången var bra igår och finalen idag. Jag vet att det finns där, men det kommer inte ut till hundra procent.

 

Finsk damjuniorseger

Lördagens finalpass inleddes dock med damjuniorernas final, där Johanna Andersson från Dalstorp och Josefine Lindfors från Virsbo försvarade de svenska färgerna. De ställdes nu emot tre norskor, två danskor och en finska, som visade sig lite för svåra.

Josefine fick vara med över tolv av finalens 24 skott, vilket innebar en åttondeplats. Johanna fick vara med två skott längre, vilket innebar sjunde placering.

I slutfinalen lyckades Viivi Kemppi från Finland manövrera ut gårdagens vinnare Julie Johannessen, Fredrikstad, med siffrorna 250,1-248,2. Trea Emma Koch från danska Ballerup.

 Norsk herrjuniorseger

Bara det faktum att Sverige fick med fem herrjuniorer till en final vid Swedish Cup, är ett jättekliv framåt. Samtidigt som vi varit bortskämda med god återväxt i damjuniorklassen, har det varit mer krasst bland killarna. Men, vid höstens landslagstester och nu då på Swedish Cup har killarna verkligen visat att det är att räkna med.

Utmanade allra bäst gjorde Pontus Kallin från By. Med 10,9 och 10,4 spurtade han upp sig från bronsläge till slutfinal. Väl där blev Tobias Bernhoft-Osa alltför tuff med 246,1 mot 245,2. Mycket starkt av Pontus att kvittera ut silverpengen.

Magisk final av Marcus

Vi berömde Marcus Madsen för en makalös spurt redan igår. Nu svarade Aleholmsskytten för en otrolig final i herrkampen. Han tog över ledningen i 18:e skottet, tappade till Dane Sampson, Australien, i näst sista skottet, för att komma tillbaka med 249,5 mot 249,4 i sista skottet. Marcus var ensam om att försvara de svenska färgerna även idag.

Inför sista dagen notabelt att Jeanette Duestad från Norge och Dane Sampson, Australien, är exakt lika i kampen om luftgeväret. Söndagens tävling är helt avgörande.

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

 


 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet


TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...