Hoppa till sidans innehåll

Besked om tävlingar efter nya riktlinjer

29 MAJ 2020 18:19
Imorse kom nya riktlinjer från folkhälsomyndigheten och RF kring idrottsverksamhet i sommar, något som påverkar vår idrott i högsta grad. Här finns ny information om SM, landskampen och klubbarnas egna inbjudningstävlingar.
  • Uppdaterad: 29 MAJ 2020 18:19

Idag på morgonen kom nya riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet om att bedriva tävlingsverksamhet. De nya riktlinjerna öppnar upp för tävlingar på seniornivå efter den 14 juni, så länge de sker efter folkhälsomyndighetens övriga riktlinjer och att en riskbedömning görs inför tävling.

De nya riktlinjerna påverkar hur sommarsäsongen kommer se ut i skyttevärlden. När det gäller nationella Korthålls-SM är det tills vidare inställt eftersom kravet om max 50 personer på samma plats inte går att uppfylla. Däremot ser vi just nu över möjligheten att genomföra ett sport-SM (50+300 meter) i nedskuret format. Detta skulle i så fall fortfarande genomföras under vecka 30.

Angående den nationella korthållslandskampen blir uttagningen som skulle ägt rum i Nyköping i slutet av juni inställd, och därmed även landskampen då ingen annan möjlighet att ta ut ett lag finns.

Vanliga inbjudningstävlingar för klubbar är tillåtna efter den 14 juni om folkhälsomyndighetens rekommendationer följs. Det innebär bland annat att reserestriktionerna på max två timmar gäller och onödiga resor bör undvikas, varvid vi i gevärssektionen fortsatt uppmuntrar till de hemmabaneinitiativ som vi sett dykt upp i olika format.

Vi återkommer med mer information nästa vecka.

Vi återkommer även med information om övriga krutgrenar nästa vecka – håll utkik här på hemsidan!


 

Skribent: Agnes Svedberg / Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...