Hoppa till sidans innehåll

KH-krönika 2020

28 SEP 2020 17:06
Vi kan nog alla hålla med om att korthållssäsongen 2020 inte blev som vi tänkt oss…
Här kommer en reflektion över hur vi som korthållsansvariga ser på det gångna året, och hur vi tänker oss utvecklingen framöver!
  • Uppdaterad: 28 SEP 2020 17:06

Först och främst har Lolo kommit in ny i styrelsen med fokus på korthåll och 50 meter. Vad tycker du vi har gjort bra under året? Säg det till oss! Vi går att få tag på både via mail, telefon eller ute på skjutbanan.

I början av säsongen sa vi ”det här får nog ses som en förlorad säsong”, men riktigt fullt så illa blev det inte. Till exempel blev junior-SM i sport som gick av stapeln på Wendesbanan mycket lyckat. Juniorklasserna är sedan tidigare kände för att ha ett snålt antal deltagare, men med hela 38 starter i liggande och 16 i ställningar får deltagandet i år ändå gott betyg.

Vi har även sett hur olika tävlingar ställt om till att vara hemmabanetävlingar och resultatlistorna har satts samman i efterhand. Bevisligen finns det ett intresse av att tävla och ett fortsatt engagemang även i annorlunda tider.

Vad händer framöver då? Målet är som alltid att ni som skyttar ska ha koll på nästa säsong så tidigt som möjligt. Det vill i alla fall vi själva ha som skyttar. Datum för uttagningstävlingar kommer inom kort (håll utkik på hemsidan), men redan nu kan ni boka in 18-24 juli nästa år, då SM-veckan blir av i Skåne. Det kompletta tävlingskalendariumet kommer i verksamhetsplanen som presenteras på hemsidan under hösten.

En av de större förändringarna som kommer till nästa år gäller sportskyttet i krutgrenarna. Här kommer damer och herrar skjuta i en könsintegrerad klass, både när det gäller juniorer och seniorer, efter styrelsebeslut baserad på en motion inlämnad till årsmötet. Detta gör att konkurrensen blir bättre och tävlingarna får mer kvalité, vilket vi behöver för att få skyttar i världsklass.

Inför nästa säsong har vi funderingar kring följande områden:
1. Hur får vi fler att skjuta det internationella tävlingsprogrammet?
2. Hur fungerar de regionala grupperna? Vet folk om att de finns?
3. Vad tycker medlemmarna att vi borde jobba med?

Hör av dig med dina funderingar på dessa områden. Eller finns det annat vi bör fokusera på? Hör av dig! Enklast når du oss via mail på:
This is a mailto link / This is a mailto link

Skribent: Agnes Svedberg / Lolo Ramsing
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...