Hoppa till sidans innehåll

Utvärderingsträff Target sprint 4/1 2020

06 JAN 2020 19:19
SvSF och Gevärssektionen får ibland kritik för att vi inte vidareutvecklar vårt sport. Ett bevis på motsatsen är projektet med Target sprint som utvärderades i samband med Swedish Cup. Här följer en rapport därifrån.
  • Uppdaterad: 06 JAN 2020 19:19

Samanställning av utvärderingsträffen 4/1

Närvarande föreningar. Christianstad, I16/LV6, Göteborg, Aleholm och Dalstorp.

Ej närvarande. Svedala och Ystad.

Projektåret med Target sprint är nu över och alla pilotföreningar samlades under Swedish cup för att ta del av erfarenheter och utvärdera. Vi utvärderade projektet enligt metoden handsen 5 fingrar. Sedan fick varje förening berätta vad de har gjort under året och hela mötet avslutades med att Jonas Edman berättade lite om framtiden.

 

Varje person fick rita av sin egen hand och sedan fick de fylla i vad det tyckte på varje finger. På bilder ser ni vad varje finger betyder. Här kommer en samanställning från vad som kom fram.

Tummen – roligt, nytt, få ihop föreningen, få träna både fys och skytte, vi når nya målgrupper, drivande projektledare, fått tillgång till ställen, vi fick in rörelse i skyttet.

Pekfingret – Vad är framtiden för detta? Vet inte om vi orkar satsa på denna gren? Hur ska man räkna skotten? hur bygger man ställen? Ta med andra organisationer, Om andra föreningar beställer ställ, kommer de få instruktioner då? Leveranstiden av ställen var lång.

Långfingret - Att projektet kom igång för sent, lägga ut mer info på förbundets hemsida, vilka gevär ska man använda? Ska man ha sina sportgevär ute? Ställen kom sent.

Ringfingret – Erfarenheter, att vi ska prova detta med andra föreningar och idrotter, rekryteringsmöjligheter, nöjda deltagare, kan man samverka med O-ringen? Vi har en bra plan för 2020 som vi tar med oss.

Lillfingret – inspiration (kanske från andra länder), kunskap hur man ska genomföra evenemangen, få fler deltagare, samverkan, mer instruktioner.

Dessa saker kom fram och det kommer både Gevärsektionen och förbundet att ta med sig.

Vad föreningarna har gjort kommer ni kunna läsa i slutrapporten för projektet som kommer presenteras i vår. Är ni väldigt nyfikna redan nu kan ni själva kontakta pilotföreningarna och fråga.

Framtiden

Jonas Edman berättade att förbundet inte har fått medel av Framåtfonden för att fortsätta med detta under 2020. Förbundet tittar på lite andra ekonomiska lösningar men har inget att presentera just nu. Target sprint ligger nu på Gevärsektionen att driva vidare.

Johanna Klemmedsson slutar som projektledare men kommer finnas kvar och stötta den personen som kommer ta över. I dagens läge finns inget nytt namn att presentera.  För pilotföreningarna som deltagit i projektet samt andra föreningar som är intresserade så finns hon tillgänglig för frågor och idéer.

Även om projektet nu är slut så kommer satsningen med att bygga denna gren att fortsätta. Det är ett nytt spännande sätt att både träna fysiken och skytte på. Vi kan samarbeta med nya föreningar, andra idrotter och nå nya typer av medlemmar. Allt som är nytt kan vara lite läskigt och svårt i början men har vi chansen att bygga denna gren utifrån hur vi vill ha det. Visst finns det ett regelverk att förhålla sig till men när det kommer till lokala evenemang är det bara fantasin som sätter gränser. Så frågan är, hur nytänkande vågar skyttesverige vara?

Skribent: Johanna Klemmedsson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

 


 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet


TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...