Hoppa till sidans innehåll

NM 6.5 i Danmark

07 SEP 2021 20:54
Årets NM i Ban, Fält och sekundfält avgjordes i helgen på Dalgas skyttecenter i närheten av Viborg (banskjutningen) samt i Karup (fältskjutningen).
  • Uppdaterad: 07 SEP 2021 20:54

Mästerskapen inleddes på fredagen med banskjutning liggande där norrmännen lade beslag på samtliga tre medaljer med Jan Kåre Moland som segrare. Av dom fyra svenskarna som var i final så sköt Olle Gabrielsson in sig som bäste svensk på en elfte plats.

På 16:e plats placerade sig glädjande nog junioren Emma Johansson med samma poäng som 14:e och 15:e innan finalen, men tyvärr så hade hon decimalerna emot sig i sista serien vilket gjorde att hon missade finalen. Även Junioren Oscar Morfeldt gjorde en bra prestation med 20:e plats och bara några tiondelar från final. I lagtävlingen placerade sig Sverige på en andra plats efter Norge.

Elin Åhlin tog bronsmedaljen

I det följande ställningsskyttet på bana kom Sveriges enda individuella medalj i mästerskapet och det var inte oväntat Elin Åhlin som stod för den prestationen med en bronsmedalj som resultat, men det var först efter särskjutning med 2 norrmän. I särskjutningen visade hon ånyo vilken fantastisk tävlingsmänniska hon är då hon sköt tre tior och förvisade norrmännen till fjärde och femte plats. I lagtävlingen placerade Sverige igen på en 2:a plats efter Norge.

I ställningskyttet för Juniorer blev det som väntat Norge som tog alla pallplatserna med Alvin Jonasson och Oscar Morfeldt som bästa svenskar med en 9:e och 10:e plats som resultat. En som var värd ett bättre resultat var Hanna Johansson som med sina fina träffbilder i stå och knä på den inledande skjutningen 3*5 varit med i den absoluta toppen om hon kommit bättre överens med höjdskruven. I lagtävlingen slutade Sverige på en tredje plats efter Norge och Danmark.

Ovanligt lätt fältskjutning

Fältskjutningen som avståndsmässigt var den lättaste på många år toppades av tre skyttar på 42 tr, samtliga norrmän, segrade gjorde återigen Jan Kåre Moland. På 4:e plats placerade sig en av ” veteranerna ” i det svenska laget Ingemar Månsson 40 tr . Av fyra svenskar med 39 tr så placerade sig Patrik Johansson som bäst med en sjätte plats. En av favoriterna Olle Gabrielsson fick nöja sig med 38 tr efter att den gode Olle skjutit 3 skott på fel figur på ett av dubbelmålen. Sverige på andra plats i lagtävlingen efter segrande Norge.

Efter en återigen fin skjutning så placerade sig Alvin Jonasson på fjärde plats med 37 tr bland Juniorerna. Med lite mer innerträff så hade det räckt till en medaljplats. På sjunde plats med 30 tr så kom sedan Oscar Morfeldt. Sverige på tredje plats i lagtävlingen.

Fältrundan: 1) B65 (535m), 2) C50 (440m), 3) C15 (185m), 4) S10 (160m) / 1/4 (305m) knä, 5) C30 (245m) / S25H (305m), 6) 1/6V (230m), 7) 1/7 (245m) / 1/3 (410m).

I den avslutande sekundfältskjutningen så fylldes pallen återigen med tre norrmän, denna gång med Geir Arne Metveit som segrare. Bäste svensk blev Patrik Johansson med en 11:e plats. Sverige på andra plats i lagtävlingen efter segrande Danmark.

Text: LARS LINDGREN

Bild: ROGER STRANDH

Ytterligare bilder, inslag finns på facebook "Nationella skyttet Sverige".

Resultater m.m. fra Nordisk Mesterskab kan findes på linket her https://www.dgi.dk/skydning/resultater-og-ranglister/resultater-fra-staevner-og-turneringer

På siden skal man køre lidt ned til menupunktet NM i riffelskydning.

Skribent: Lars Lindgren
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...