Hoppa till sidans innehåll

Presentation - Lars Lennartsson

12 APR 2021 18:00
I vår tionde presentation möter vi Lars Lennartsson, även han med mycket historik i bakfickan. Lars har hållit i den nationella Regelkommittén ända sedan Frivilliga Skytterörelsens tider.
  • Skapad: 12 APR 2021 18:00

Namn och förening?

Lars Lennartsson, Löderups skyttekår

Så kom jag in i skyttesporten?

Far var engagerad i skytte och då följde ofta jag och min bror med. Extra spännande blev det när man fick hjälpa till som ”klisterpåg” och vilken utveckling vi fick uppleva, när det blev självhäftande täcklappar. Jättestolt när man som 12-åring fick skjuta Mauser m/96 för första gång. Då med originalsikte, d.v.s. öppna riktmedel.

Vilka grenar skjuter jag och vilken är min favorit?

Skjuter gärna alla fem grenar i det nationella skyttet, d.v.s. Luftgevär (tyvärr alltför sällan numera), Korthåll, Gevär 6,5, Kpist och Ak4. Även om gevärsskytte känns som grunden för alla skytteformer, har Kpist blivit min favorit. Det är något speciellt med denna enkla fastställda modell, utan extra tillbehör. Därmed används exakt likadana ”idrottsredskap” av alla deltagare i den här grenen.

Andra idrotterfarenheter utöver skyttet?

Tyckte friidrott och fotboll var skoj under skoltiden. Badminton, skidor utför och på längden är också väldigt trevligt. Men utöver allt skytte och Hemvärn har inte tiden räckt till för något organiserat deltagande i föreningssammanhang.

Mitt bästa och sämsta minne från skjutbanan?

Svårt att välja ut ett minne bland så oändligt mycket trevligt. Kopplat till framgångar kanske när jag blev 3:a i Ungdoms-SM Gevär 6,5 fält för en del år sedan? Kanske ett oväntat RM-brons i Luftgevär sittande när den disciplinen infördes för alla oavsett ålder? SM-guldet i Ak4 fält? Veteran-SM-guldet i Kpist liggande? Tror jag fastnar för SM-silvret 2008 i Kpist ställningar. En mycket spännande kamp med Eva Pettersson Ale och bra resultat, slutade med seger för Eva med 1 poäng, men silvret blev mitt med 6 poängs marginal till tredjeplatsen. Det här året utsågs Eva till Årets skytt!

Sämsta minne? Hm…..De förträngs av allt det positiva.

Min roll i gevärssektionen och vad jag vill bidra med?

Min roll i gevärssektionen som Kpist/Ak-ledare är att bevara och utveckla möjligheten för de här båda grenarna, inom ramen för all verksamhet i Gevärssektionen, d.v.s. 5 nationella grenar (som snart är 6) och 3 sportskyttegrenar med för närvarande totalt 21 discipliner (snart ytterligare 2).  

Min roll som ordförande i Regelkommittén är att förbereda och sammanställa förslag till ändringar och justeringar i Regelbok Nationellt skytte. När så Regelkommittén behandlat ärendena, är det tid att sammanställa underlag för införande.

Vill gärna bidra till att det Nationella skyttet fortsätter vara det stora, breda skyttet som är attraktivt och lättillgängligt för alla, inte minst personer med olika former av funktionshinder, såväl tillfälliga som mer permanenta. Här ska råda en generös syn, när det gäller ”särskilt tillstånd” för hjälpmedel, som behövs för att kunna delta.

Fem snabbfrågor:

  • Semesterresmål? Gärna knutna till naturupplevelser både i Sverige och utomlands, tillsammans med hustru och kamera.
  • Det lägger jag på grillen? Tja….. behöver inte vara så märkvärdigt, en gott kryddad korv och till den grönsakssallad med hustruns förträffliga dressing, mmmm……
  • Det dricker jag till grilltallriken? Gärna en kall mörk öl.
  • Staden eller landet i sommar? Upplever gärna det fantastiska Svenska landskapet.
  • Det visste du inte om mig? Det mesta är nog känt (alla känner apan….),men det blir en hel del körsång och under senare tid även en del solosång.
Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...