Hoppa till sidans innehåll
  • SuperfinalFoto:
  • Elin 1Foto:
  • Superfinal 2Foto:
  • Elin 2Foto:
  • Superfinal 3Foto:

Silver till Elin och guld till Kalle i EC

26 SEP 2021 12:09
Tre dagar och tre medaljer. Detta sedan Elin Åhlin spräckt hemmadominansen i damernas 60 skott liggande vid Europacupens final schweiziska Winterthur.
  • Uppdaterad: 26 SEP 2021 12:09

Med tre gånger 594 på pallen var det tioettorna som fick avgöra. Segrande Anja Senti summerades till 34x mot 33x för Elin. Trea Muriel Züger med 27x.

- Det var en tuff match med lite besvärliga vindar och ett eget huvud som inte alltid befann sig på skjutbanan. Så jag fick kämpa varje skott och ta det metodiskt för att genomföra matchen på ett bra sätt. Är väldigt glad över att få med mig ytterligare en medalj med tanke på att jag fick kämpa från första skottet, analyserade Elin, med tanke på en korta omladdningstiden från lördagens stora triumf.

På herrsidan var det desto kämpigare för de fyra svenskarna. Sebastian Myhr från Göteborg nådde högst med 591 poäng och en nionde placering.

Kalle tog guld i superfinalen

Om Schweiz dominerade på damsidan, så var det grannlandet Österrike som dominerade bland herrarna. Bernhard Pickl intog tätpositionen med 597 poäng och tre dito före Robert Markoja, Slovenien. Trea landsmannen Gernot Rumpler med 593 poäng.

Tävlingarna avslutades med en superfinal för tvåmannalag, där Kalle klippte guldet tillsammans med Gernot Rumpler. Vi låter Kalle förklara upplägget:

- Jag tog guld i superfinalen tillsammans med Gernot Rumpler från Österrike. Det är en lagtävling i par som lottas. Man skjuter liggande mot hundraringad tavla. Skott för skott och med utslagning. Fantastiskt kul tävlingsformat och skönt med en revansch efter en något tung liggandematch på morgonen.

Därmed har Europacupen och den internationella säsongen på 300 meter gått i mål.

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...