Hoppa till sidans innehåll
  • Per KlemmedssonFoto:
  • Björksta bild 2Foto:
  • BjörkstaFoto:
  • PerFoto:
  • ElinFoto:

Årets skytt, funktionär och förening till gevär

23 NOV 2021 19:15
SvSF har utsett årets skytt, ledare, funktionär och förening enligt ett nytt nomineringsförfarande och efter juryns utfall gick tre av fyra utmärkelser till gevärsutövare.
  • Uppdaterad: 23 NOV 2021 19:15

Bilder: Elin Åhlin (Foto Roger Strandh), Per Klemmedsson (Foto Christianstad SS), Agnes Svedberg / Björksta U-Skf (Foto Filip Andersson).

Årets Skytt 2021 – Elin Åhlin

Elin Åhlin har utmärkt sig både nationellt och internationellt genom att hålla en mycket hög stabil nivå hela året. Hon kan se tillbaka på många fina prestationer under 2021, ett år där hon bärgat medaljer på såväl EM, NM och SM såväl som på Europacupen. Elin brinner för allt sorts skytte som innehåller ett gevär och hon visar gång på gång att man kan tillhöra toppen i flera sorters grenar. Hon sätter också stort värde på alla tävlingar, stor som liten. Både genom sin inställning, ödmjukhet samt sitt sätt att sprida såväl glädje som energi till sin omgivning är Elin en förebild för många på skjutbanan.

Årets Funktionär 2021 – Per Klemmedsson

Pers engagemang sträcker sig längre än inom den egna föreningen. Han arrangerar aktiviteter för hela skyttesverige, med en stark koppling till Startegi 2025, för såväl bredd som elit. Under 2021 var det Per som steg fram när andra gav upp och trots allt, lyckades genomföra nationella SM i Kristianstad. Hans starka driv smittar av sig och inspirerar andra att engagera sig. Allt sammantaget gör det Per Klemmedsson till en värdig vinnare av utmärkelsen Årets Funktionär.

Årets Förening 2021 – Björksta U-Skf

Björksta är en liten förening som ändå jobbar som en modern idrottsförening, inte minst genom att se möjligheterna i att jobba i linje med strategi 2025 i detta fall ”ny syn på träning och tävling”.

Under året har föreningen satsat på att bredda verksamheten bland annat genom att köpa in utrustning för elektronskytte. Genom kontakter med lokala medier och Synskadades riksförbund har föreningen aktivt sökt nya medlemsgrupper. Även seende skyttar har fått prova utrustningen för ökade förståelse.

 

Utöver ovanstående utsågs Roger Jarnald, lerduva, till årets ledare.

Jesper Nyberg, Hylte, utsågs till årets skytt retroaktivt från 2020.

I samband med Skytteforum och Fält-SM utdelades ytterligare förtjänstmedaljer till ett antal väl förtjänta ideella ledare.

Gevärssektionen gratulerar samtliga till respektive utmärkelser!

 

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...