Hoppa till sidans innehåll
  • 210712BG_BFoto:
  • 210712BG_AFoto:
  • 210712BG_UFoto:
  • 210712BG_DFoto:
  • 210712BG_CFoto:

Casper vann Tavelträffen i sista skottet

12 JUL 2021 15:02
Tavelträffens final i A-klassen går utanpå det mesta i drama. Från likaläge mellan Björn Johansson och Daniel Wallberg, till dalahotet, till Kvistbrouppgörelse och till hemmaseger.
  • Uppdaterad: 12 JUL 2021 15:02

Tavelträffen påminner i upplägget till stor del om den klassiska Margarethakedjan med liggandetävling A och ställningstävling B. Programmen i klass C (knä) samt D och U (enbart liggande) är naturligtvis anpassade.

I A-klassen delade Björn Johansson från Kvistbro och Daniel Wallberg, Loos, på ledningen inför finalen. Det fanns dock några hungriga vargar bakom och länge var Olle Gabrielsson, Rommehed, största hotet. En tvåa i andra ståskottet eliminerade dock dalahotet.

Istället blev det till en ren klubbuppgörelse då Martin Nilsson, Kvistbro, matade på med bra ståskott, trodde vi.

En fyra i sista skottet släckte dock Martins segerhopp på bana 5. Istället dök Casper Fredriksson på bana 6 upp med en 10,7 på slutet och tog hem totalsegern med 417 poäng.

- Mycket dramatik, det var inget jag trodde att jag skulle kunna göra. Hade inte räknat med pallplats ens, mina resultat var ganska taskiga dit fram, analyserar Casper och beskriver det avgörande skottet:

- Det kändes bra. Hade lite problem innan, men när jag lade ned bössan igen kändes det perfekt. Hade det inte varit en tia i det läget, då hade jag fått träna ännu mer, fastslår Casper Fredriksson i väntan på prisutdelningen, för att därefter bege sig ut på fältslingan i Vännässkyttet.

Han fick till slut sällskap på pallen av Daniel Wallberg, Loos, med 416 och Bengt Jansson, Söderala med 415 poäng.

I C-klassen (knä) var det återigen Norrbottensuppgörelse mellan Håkan Lidman och Donald Johansson. Håkan från Piteå hade länge greppet, men där Aleskytten stretade på och avgjorde i sista skottet med en sjua mot en sexa, 419-418 totalt. Bronspallen intogs av Jan Wallerström, Ununge, med 414 poäng.

I det första finalpasset blev det tjejernas kamp i såväl ställningsklassen (B) som liggandeklassen (D). I förstnämnda jagade Marlene Forsell Forsman från Ramselefors ikapp och förbi ledande Rebecca Andersson, Loos. Marlene hade till och med råd att kosta på sig en sexa i sista skottet mot en åtta för Rebecca. Segern till hemmaklubben med 411 mot 410. Trea till slut Bo Allansson, Stenungsund.

I liggandetävlingen var det Marie Wingård, även hon från hemmaklubben som spurtade till sig segern med 425 poäng mot 422 för klubbkompisen Maja Lindberg. Det blev med andra ord väldigt mycket Ramselefors överst på pallen i hemmamiljön. Trea här Linda Gustavsson, Umeå.

Bland ungdomarna hade Liam Bernhardsson, Mönsterås, en stabil ledning redan in i finalen, vilken han bevakade fram till segern före Ellen Jansson, Söderala.Trea här Edwin Frant, Moälven-Modo.

Bilderna till denna artikel avser huvudtävlingen, dvs A+B+final ovan.

Liggandetävlingen

Måndagens skytte på 300-metersbanan inleddes dock med tävling A, vilket innebar ren liggandetävling även för ställningsskyttarna.

Ledarbanan inför A-finalen intogs av Olle Gabrielsson från Rommehed med 195 poäng. Han följdes av ett gäng jagande skyttar med 194 dito.

Väl i finalen var det Björn Johansson, Kvistbro, som tog initiativet. Med en 50-serie mot 48 för Olle i den inledande serien bytte tävlingen ledare. Björn utökade med 49-48 i andra, medan Olle knappade in med omvända 48-49 i slutserien.

Björn Johansson summerades till 341 poäng mot 340 för Olle Gabrielsson. Tät kamp även om tredjepallen, där Daniel Wallberg, Loos, till slut drog längsta strået på 338 poäng.

I C-klassen, som sköt final parallellt, var Roger Andersson från S3 lite i en klass för sig, tack vare 194-serien att gå på från kvalet. Han vann till slut med 336 poäng mot 333 för spurtande länskollegan Håkan Lidman, Piteå. Trea till slut Simon Ness, Arvika, med 328 poäng.

I B-klassens final var det lite annorlunda. Här ledde Roger Hjälström från Ununge med 194 poäng, innan Bo Allansson, Stenungsund, via 149 i finalen spurtade till sig segern med 341 poäng. Linda Bergman, Ununge, blev två med 338 poäng och Fredrik Sandberg, Storfors, trea med 336 poäng.

I den rena liggandeklassen (D) hade Marie Wingård från arrangörsklubben Ramselefors kommandot från grundomgången med 193 poäng. Hon uppvaktades närmast av Linda Gustavsson från Umeå, men 338 mot 337 gav Marie segern. Bästa finalen (146) sköt Lars-Göran Lundqvist, Ununge, vilket innebar att han spurtade till sig bronspallen med 332 poäng.

I ungdomsklassen kunde Liam Bernhardsson från Mönsterås via 194 i grundomgången och 144 i finalen vinna komfortabelt på 338 poäng. Han följdes närmast av Ellen Jansson, Söderala, med 332 poäng och Edwin Frant, Moälven-Modo, på bronspallen.

Fler bilder och kompletta resultat hittar du på www.ac-skytte.com

Norrlandsveckan fortsätter under kvällen med Vännässkyttet i korthåll fält innan korthållstävlingarna på bana avslutar under tisdagen.

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...