Hoppa till sidans innehåll
  • OpenFoto:
  • VeteranFoto:

Elin och Olle mästare i Ban-SM ställningar

29 AUG 2021 12:35
Ban-SM 6.5 fortsatte under söndagen med ställningsskyttet. Olle Gabrielsson var stabil igen och klippte veteranguldet, medan Elin Åhlin följde upp framgången i Europacupen med ett SM-guld nationellt.
  • Uppdaterad: 29 AUG 2021 12:35

Grundomgången - delat i öppna, Olle tagit greppet

I den öppna klassen intar Claes Bernhardson från Mönsterås och Björn Johansson från Kvistbro delad tätposition med 145 poäng. De skuggas av dotter och far Elin och Göran Åhlin, Bälgviken, båda med 144 poäng.

Allra värst poängmässigt dock gårdagens vinnare Olle Gabrielsson, Rommehed, nu med 146 poäng att gå på i veterankampen. Han skuggas närmast av Roger Andersson, S3, och Hans Hägglund, Skultuna, båda med 144 poäng.

Enkelserien - trio på lika i öppna, Olle utökar

Med enkelserien avverkad och inför finalen hade en trio med 236 poäng utkristalliserats i den öppna klassen. Denna trio bestod av skåningarna Henrik Olsson, Öved-Östraby, och Magnus Jansen, Helsingborg, samt förra helgens EC-skytt Elin Åhlin, Bälgviken.

A-finalen gick in i spannet 234-236 medan B-finalen hade spannet 226-233.

Bland veteranerna befäste och utökade Olle Gabrielsson sin ledning till 241 poäng och fyra dito i marginal. Han följdes närmast av Ingemar Månsson från Helsingborg och Michael Normann, I16/Lv6, med 237 poäng.

Här var spannet för A-finalen 230-241 medan B-finalen hade spannet 227-230.

Finalerna - Elin och Olle mästare

I veteranfinalen stod Olle Gabrielsson åter distansen ut och defilerade hem guldet med 332 poäng. Han följdes till slut på prispallen av Michael Normann med 326 poäng, som tog ett snäpp upp i slutrundan, samt Hans Hägglund, Skultuna på bronspallen med 325 dito.

- Det var inte enkelt fast jag gick in i finalen med fyra poängs ledning, fick jobba som tusan med skotten och det gick vägen, förklarar Olle Gabrielsson efter helgens andra finalseger.

I den öppna klassen kastades det om en hel del och alla tre på pallen tog ett skutt uppåt. Elin Åhlin tillhörde topptrion och stod starkast genom finalen fram till en särklassig seger med 330 poäng.

- Så roligt att få vara tillbaka på den nationella 300-metersbanan igen. Det var en tuff och jämn tävling så det var väldigt spännande hela vägen. Det var en hel del nerver att hantera under dagen så jag är väldigt nöjd med min prestation, kommenterade Elin Åhlin SM-guldet.

Hon fick sällskap på pallen av Therese Danielsson, Ununge, med ett skutt från nionde finalbanan till silverpallen med 325 poäng. Samma antal poäng hade Daniel Wallberg, Ramselefors, på bronspallen efter spurt från femte finalbanan till tredje placering.

Förbundslag och föreningslag

Skåne körde en repris och tog hem distriktskampen även i ställningar med totalpoängen 1174. Denna gången fick de sällskap på pallen av Stockholm med 1152 och hemmaförbundet Västergötland med 1148 poäng.

Skånetriumf även bland föreningslagen, där Ingemar Månsson och Magnus Jansen såg till att Helsingborg triumferade med 473 poäng. De fick sällskap på pallen av Rommehed med 467 poäng och Ununge (lag 1) med 466 dito.

Tack Mariestad - väl mött i Ramsele

Avslutningsvis vill Gevärssektionen framföra vårt varma tack till Mariestads Skyttegille som antog utmaningen på sina tio banor. Pandemi-tiderna har extra tydligt visat hur viktigt det är med engagerade arrangörer som ställer upp för att vi skyttar ska få utöva vår sport.

Under helgen har det också blivit klart att Ramselefors arrangerar ett fysiskt JSM i början av oktober, mer info om det inom kort.

Närmast laddar ett gäng av våra 6.5-skyttar om för NM i Viborg, där Danmark och Norge väntar kommande veckoslut.

Text: Mikael Svensson

Bilder: Gunilla Karlsson

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...