Hoppa till sidans innehåll

Planering för nordiskt utbyte

21 APR 2021 18:56
Under dagen (21/4) har vi haft möten med DFS i Norge och DGI i Danmark om NM 6.5 respektive korthållslandskampen. Planen är att tävlingarna ska kunna genomföras.
  • Skapad: 21 APR 2021 18:56

Det är Danmark som är värdnation i båda fallen. Korthållslandskampen är inbokad till 21-22 augusti i Vingsted och NM 6.5 till veckoslutet 2-5 september i Viborg.

Med tanke på att det är Danmark som är värdnation så har de fått sätta beslutstidpunkter då det senast måste beslutas om genomförande eller ej. Dessa beslutstidpunkter är 15 juli för korthållslandskampen och 1 augusti för NM 6.5.

Förmiddagens möte var ett så kallat ordförandemöte (hålls vartannat år), däremellan så kallat administrativt råd (ifjol), och de två senaste åren är det Sverige som hållit i mötena.

Agendan där innefattade även exempelvis ECHA miljöremisser och EU vapenlagstiftning samt utökat nordisk samarbete. Medverkade från Sverige gjorde där Jonas Edman, Roger Strandh och Mikael Svensson.

Eftermiddagens möte med DGI om korthållslandskampen hade mer fokus på själva landskampen. Danmark ligger före Sverige när det gäller att öppna för idrotten, där finns en plan med satta datum. Medverkade från Sverige gjorde här Lolo Ramsing, Agnes Svedberg och Mikael Svensson.

Corona-restriktionerna har gjort avtryck i samtliga tre länder. Samtidigt vet vi att många skyttar är hungriga på att börja skjuta igen. Därför är alla tre länderna eniga om att göra sitt yttersta för att genomföra korthållslandskampen respektive NM 2021.

Planeringen för utbytet fortgår som sagt, och nu hoppas vi innerligt att smittspridning ska börja sjunka och att vaccinationen rullar på i samtliga tre länder.

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...